TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Elképesztő zuhanásban van az olajár hétfőn, több mint 36 éves rekord is megdőlt. 

Hétfőn kora estére a WTI májusi határidős árfolyama egészen -11 dollárig zuhant, miközben néhány órával korábban még a pozitív tartományban, 10 dolláron állt a jegyzés. 

A WTI májusi határidős árfolyama hétfőn több mint 150 százalékkal zuhant be és negatív tartományba csúszott az ár. Kora este -11 dolláron állt az árfolyam, ami azt jelenti, hogy fizetnie kell azért, hogy eladják az olajat. A zuhanás mértékére és a, hogy negatív tartományban jegyzik az olajat mindenképpen történelmi rekord. Ilyen mértékű napon belüli szabadesésre még egyszer nem volt példa a történelemben. 

Mivel a májusi határidő már elég közel van, az esés részben technikai jellegű - mint arra laptársunk, a Privátbankár rávilágított. Ezért sokkal beszédesebb a júniusi határidős jegyzés, ám sokkal kedvezőbb folyamatok ott sem rajzolódnak ki. Az árfolyam 15 százalékos mínuszban jár, az olaj ára pedig 20 dollár. 

A koronavírus-járvány miatti gazdasági leállások jelentős mértékben csökkentették világszerte az olajfelhasználást, az olajszállítások így gyakorlatilag már a globális készleteket töltik fel.

Májusra, mire életbe lép az OPEC és a szervezeten kívüli nagy olajtermelők között létrejött megállapodás a termelés korlátozására, az amerikai olajtározók már megtelnek. A piacon szinte mindenki igyekszik megszabadulni a májusi átvételi kötelezettségektől.

Az OPEC és a szervezeten kívüli nagy olajtermelők együttesen májustól a tavalyi globális felhasználásnak akár ötödével csökkenthetik a világ olajtermelését. Tavaly közel napi százmillió hordó volt a világ olajfelhasználása. A termeléscsökkentésre tett ígéret pedig elérheti a napi húszmillió hordót is. A megállapodás hatálya május-júniusra érvényes.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.