2019. január 18. 12:05
mfor.hu

A Magyar Nemzeti Bank hétmillió forintra bírságolta a Nyugat Takarék Szövetkezetet pénzforgalmi jogszabálysértések miatt.
 

A jegybank szerint a hitelintézet egyebek mellett megsértette:

  • a keretszerződés megkötését megelőző tájékoztatásra,
  • a keretszerződés tartalmára,
  • a felelősségi és kárviselési szabályokra, a fizetési művelet összegének visszatérítésére,
  • a kedvezményezett ügyfelek fizetési számláján történő haladéktalan jóváírásra,
  • valamint a jóváíráshoz kapcsolódó értéknapra vonatkozó rendelkezéseket.

Az MNB döntése alapján a Nyugat Takarék Szövetkezetnek június végéig orvosolnia kell az általa elkövetett jogszabálysértéseket.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!