2019. július 9. 11:37

Az ügyészség elutasította a DK európai parlamenti képviselőjének áprilisi feljelentését, amiért panasszal kíván élni.

Mint ma reggeli cikkünkben megírtuk, a magánnyugdíjpénztári vagyon visszaállamosítása, valamint az elszámolás mikéntje miatt több feljelentés is született az elmúlt másfél évben a kormány egyes tagjaival szemben.

Dobrev Klára (b1), Gyurcsány Ferenc (j2) és gyermekeik az EP-szavazáson Dobrev Klára (b1), Gyurcsány Ferenc (j2) és gyermekeik az EP-szavazáson

Korózs Lajos szocialista képviselő tavaly januárban fordult az ügyészséghez, most áprilisban pedig Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője (e tisztséget a május végi választáson nyerte el) fordult a Központi Nyomozó Főügyészséghez. A tét 2,8 millió egykori pénztártag mintegy 3000 milliárd forint vagyonának elszámolása - az akkori kormányzati ígéretek szerint ugyanis a visszavitt vagyont az állami nyugdíjrendszerben üzemeltetett egyéni számlákon írták volna jóvá, figyelembe véve az összeget a nyugdíj megállapításakor.

Korózs Lajos feljelentését akkor igen gyorsan elutasította az ügyészség, és mint Dobrev Klárától most megtudtuk, az EP-képviselő sem járt jobban. Tájékoztatása szerint arra hivatkozva utasították el a feljelentését, hogy e tárgyban már született egy hasonló döntés, mégpedig Korózs Lajos esetében.

Dobrev Klára ezek után elkérte a szocialista képviselőtől a feljelentésével kapcsolatos iratokat, melyekből kiderült a számára, hogy nem állja meg a helyét az ügyészség állásfoglalása, mert a tényállás nem ugyanaz. Mint mondta, Korózs elmaradt jogalkotás miatt fordult az ügyészséghez, az ápilisi feljelentés viszont csalás miatt kért vizsgálatot.

Ezek alapján szerinte a feljelentését nem utasíthatta volna el az ügyészség az említett hivatkozással, ezért panasszal fog élni.

Kérdésünkre, hogy immár európai parlamenti politikusként, pláne az EP alelnökeként tovább akarja-e vinni az ügyet, adott esetben uniós szintre emelve azt, elmondta, hogy az áprilisi feljelentése büntetőügyi kategória, de kész megvizsgálni a polgári peres lehetőséget is, hiszen 2,8 millió ember pénzéről van szó szerinte. Ebben az esetben akár az Európai Bírósághoz is eljuthat az ügy, ha itthon nem sikerül jogorvoslatot szerezni. "Nem fogom elengedni ezt a témát" - közölte portálunkkal.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!