Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Baka F. Zoltán Baka F. Zoltán

Az ügyészség elutasította a DK európai parlamenti képviselőjének áprilisi feljelentését, amiért panasszal kíván élni.

Mint ma reggeli cikkünkben megírtuk, a magánnyugdíjpénztári vagyon visszaállamosítása, valamint az elszámolás mikéntje miatt több feljelentés is született az elmúlt másfél évben a kormány egyes tagjaival szemben.

Dobrev Klára (b1), Gyurcsány Ferenc (j2) és gyermekeik az EP-szavazáson
Dobrev Klára (b1), Gyurcsány Ferenc (j2) és gyermekeik az EP-szavazáson

Korózs Lajos szocialista képviselő tavaly januárban fordult az ügyészséghez, most áprilisban pedig Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője (e tisztséget a május végi választáson nyerte el) fordult a Központi Nyomozó Főügyészséghez. A tét 2,8 millió egykori pénztártag mintegy 3000 milliárd forint vagyonának elszámolása - az akkori kormányzati ígéretek szerint ugyanis a visszavitt vagyont az állami nyugdíjrendszerben üzemeltetett egyéni számlákon írták volna jóvá, figyelembe véve az összeget a nyugdíj megállapításakor.

Korózs Lajos feljelentését akkor igen gyorsan elutasította az ügyészség, és mint Dobrev Klárától most megtudtuk, az EP-képviselő sem járt jobban. Tájékoztatása szerint arra hivatkozva utasították el a feljelentését, hogy e tárgyban már született egy hasonló döntés, mégpedig Korózs Lajos esetében.

Dobrev Klára ezek után elkérte a szocialista képviselőtől a feljelentésével kapcsolatos iratokat, melyekből kiderült a számára, hogy nem állja meg a helyét az ügyészség állásfoglalása, mert a tényállás nem ugyanaz. Mint mondta, Korózs elmaradt jogalkotás miatt fordult az ügyészséghez, az ápilisi feljelentés viszont csalás miatt kért vizsgálatot.

Ezek alapján szerinte a feljelentését nem utasíthatta volna el az ügyészség az említett hivatkozással, ezért panasszal fog élni.

Kérdésünkre, hogy immár európai parlamenti politikusként, pláne az EP alelnökeként tovább akarja-e vinni az ügyet, adott esetben uniós szintre emelve azt, elmondta, hogy az áprilisi feljelentése büntetőügyi kategória, de kész megvizsgálni a polgári peres lehetőséget is, hiszen 2,8 millió ember pénzéről van szó szerinte. Ebben az esetben akár az Európai Bírósághoz is eljuthat az ügy, ha itthon nem sikerül jogorvoslatot szerezni. "Nem fogom elengedni ezt a témát" - közölte portálunkkal.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.