<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az ügyészség elutasította a DK európai parlamenti képviselőjének áprilisi feljelentését, amiért panasszal kíván élni.

Mint ma reggeli cikkünkben megírtuk, a magánnyugdíjpénztári vagyon visszaállamosítása, valamint az elszámolás mikéntje miatt több feljelentés is született az elmúlt másfél évben a kormány egyes tagjaival szemben.

Dobrev Klára (b1), Gyurcsány Ferenc (j2) és gyermekeik az EP-szavazásonDobrev Klára (b1), Gyurcsány Ferenc (j2) és gyermekeik az EP-szavazáson

Korózs Lajos szocialista képviselő tavaly januárban fordult az ügyészséghez, most áprilisban pedig Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője (e tisztséget a május végi választáson nyerte el) fordult a Központi Nyomozó Főügyészséghez. A tét 2,8 millió egykori pénztártag mintegy 3000 milliárd forint vagyonának elszámolása - az akkori kormányzati ígéretek szerint ugyanis a visszavitt vagyont az állami nyugdíjrendszerben üzemeltetett egyéni számlákon írták volna jóvá, figyelembe véve az összeget a nyugdíj megállapításakor.

Korózs Lajos feljelentését akkor igen gyorsan elutasította az ügyészség, és mint Dobrev Klárától most megtudtuk, az EP-képviselő sem járt jobban. Tájékoztatása szerint arra hivatkozva utasították el a feljelentését, hogy e tárgyban már született egy hasonló döntés, mégpedig Korózs Lajos esetében.

hirdetés

Dobrev Klára ezek után elkérte a szocialista képviselőtől a feljelentésével kapcsolatos iratokat, melyekből kiderült a számára, hogy nem állja meg a helyét az ügyészség állásfoglalása, mert a tényállás nem ugyanaz. Mint mondta, Korózs elmaradt jogalkotás miatt fordult az ügyészséghez, az ápilisi feljelentés viszont csalás miatt kért vizsgálatot.

Ezek alapján szerinte a feljelentését nem utasíthatta volna el az ügyészség az említett hivatkozással, ezért panasszal fog élni.

Kérdésünkre, hogy immár európai parlamenti politikusként, pláne az EP alelnökeként tovább akarja-e vinni az ügyet, adott esetben uniós szintre emelve azt, elmondta, hogy az áprilisi feljelentése büntetőügyi kategória, de kész megvizsgálni a polgári peres lehetőséget is, hiszen 2,8 millió ember pénzéről van szó szerinte. Ebben az esetben akár az Európai Bírósághoz is eljuthat az ügy, ha itthon nem sikerül jogorvoslatot szerezni. "Nem fogom elengedni ezt a témát" - közölte portálunkkal.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.