2019. július 9. 11:37

Az ügyészség elutasította a DK európai parlamenti képviselőjének áprilisi feljelentését, amiért panasszal kíván élni.

Mint ma reggeli cikkünkben megírtuk, a magánnyugdíjpénztári vagyon visszaállamosítása, valamint az elszámolás mikéntje miatt több feljelentés is született az elmúlt másfél évben a kormány egyes tagjaival szemben.

Dobrev Klára (b1), Gyurcsány Ferenc (j2) és gyermekeik az EP-szavazáson Dobrev Klára (b1), Gyurcsány Ferenc (j2) és gyermekeik az EP-szavazáson

Korózs Lajos szocialista képviselő tavaly januárban fordult az ügyészséghez, most áprilisban pedig Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője (e tisztséget a május végi választáson nyerte el) fordult a Központi Nyomozó Főügyészséghez. A tét 2,8 millió egykori pénztártag mintegy 3000 milliárd forint vagyonának elszámolása - az akkori kormányzati ígéretek szerint ugyanis a visszavitt vagyont az állami nyugdíjrendszerben üzemeltetett egyéni számlákon írták volna jóvá, figyelembe véve az összeget a nyugdíj megállapításakor.

Korózs Lajos feljelentését akkor igen gyorsan elutasította az ügyészség, és mint Dobrev Klárától most megtudtuk, az EP-képviselő sem járt jobban. Tájékoztatása szerint arra hivatkozva utasították el a feljelentését, hogy e tárgyban már született egy hasonló döntés, mégpedig Korózs Lajos esetében.

Dobrev Klára ezek után elkérte a szocialista képviselőtől a feljelentésével kapcsolatos iratokat, melyekből kiderült a számára, hogy nem állja meg a helyét az ügyészség állásfoglalása, mert a tényállás nem ugyanaz. Mint mondta, Korózs elmaradt jogalkotás miatt fordult az ügyészséghez, az ápilisi feljelentés viszont csalás miatt kért vizsgálatot.

Ezek alapján szerinte a feljelentését nem utasíthatta volna el az ügyészség az említett hivatkozással, ezért panasszal fog élni.

Kérdésünkre, hogy immár európai parlamenti politikusként, pláne az EP alelnökeként tovább akarja-e vinni az ügyet, adott esetben uniós szintre emelve azt, elmondta, hogy az áprilisi feljelentése büntetőügyi kategória, de kész megvizsgálni a polgári peres lehetőséget is, hiszen 2,8 millió ember pénzéről van szó szerinte. Ebben az esetben akár az Európai Bírósághoz is eljuthat az ügy, ha itthon nem sikerül jogorvoslatot szerezni. "Nem fogom elengedni ezt a témát" - közölte portálunkkal.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.