2019. április 21. 10:30

Vagy a világ legnagyobb Tesla-gyűjteményét össze lehetne állítani, de a legdrágább borból is be lehetne spájzolni.

Az átlagember számára felfoghatatlan összeg, több mint 4 milliárd forint (pontosan 4 194 319 530 forint) ütötte tegnap a markát annak, aki eltalálta a lottószámokat. Ennyi pénzből több generációra biztosítani lehet a gondtalan, munka nélküli életet. Megnéztük, mi mindenre lehet elkölteni 4 milliárd forintot.

Fürödni lehet ennyi pénzben Fürödni lehet ennyi pénzben

Egy áltagos, 160 négyzetméteres családi házat manapság 37 millió forintért lehet megvenni az egyik, ingatlanokkal foglalkozó portál szerint. A lottónyereményből 113 ilyen házra - vagyis lényegében egy teljes falu felvásárlására - telne, ha csak erre akarná költeni a pénzt a szerencsés szerencsejátékos. Az autózásban új korszakot nyitó Teslából - a Model 3-asból - 233 darabot rendelhetne a nyertes, vagyis valószínűleg a világ legnagyobb gyűjteményét tudná összeállítani.

A világ jelenleg legdrágább borának tartott Royal Tokaji Esszenciából - melynek egy palackját 11 millió forintra taksálják - 381 üveggel lehetne bespájzolni, már akinek erre van igénye. A hedonizmusra kevésbé, ellenben a humanista cselekvésre annál inkább fogékonyak pedig 4-4 PET-CT és MR-készülékkel lephetnék meg a magyar egészségügyet.

Úgy is dönthet a nyertes, hogy minden pénzt a júniusban induló Nemzeti Kötvénybe fektet. Ebben az esetben öt év múlva 5 342 714 537 forintot kap vissza az államtól, vagyis több mint 1 milliárd forintot fialna a befektetése.

A mostani volt minden idők harmadik legnagyobb magyarországi lottónyereménye: 2003-ban 5,092 milliárdot vittek el, pár évvel ezelőtt, 2015-ben pedig 5,049 milliárdot.

A tegnapi nyertes számok: 14, 21, 53, 60, 90

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.