2018. május 31. 08:36
mfor.hu

Hírek érkeztek a magyar gyógyszergyártó amerikai partneréről, de az osztalékfizetésre is figyelni kell.

A Richter részvényeit ma lehet utoljára osztalékért megvásárolni, holnap lekerül az osztalékszelvény, mely részvényenként 68 forint.

Eladja egyes eszközeit a Richter amerikai partnere, az Allergan. A vállalat vezérigazgatója megerősítette azt a korábbi értesülést, miszerint a nőgyógyászati és a fertőzéses betegségekre szakosodott üzletágaikat értékesíthetik, melyek után az Allergan 4 kulcsterületre fókuszálhat. A CEO szerint a működés racionalizálása értéknövelő a befektetők számára. Az ágazatok eladásáról már korábban is szó volt, de egészen eddig a vezérigazgató ellenezte a döntést, írta hírlevelében az Equilor.

Az RBC Capital elemzője szerint az egyes ágazatok 30 százalékos prémiummal kerülhetnek új tulajdonba, így a nógyógyászati eszközökért 3 milliárd dollárt, míg a fertőzéses betegségek kezelésével foglalkozó divízióért 1,5 milliárd dollárt kaphat az Allergan. Véleményünk szerint addig nem jöhet létre tranzakció, amíg az FDA nem dönt az Esmya törzskönyveztetési kérelméről, amely augusztusban várható. Ez a hír egyelőre semleges a Richter kereskedésére nézve. 

A Világgazdaság értesülése szerint az EMA várhatóan pénteken délután egy órakor teszi közzé az Richter Esmya készítményével kapcsolatos ajánlásait. A PRAC már május 18-án tette közzé ajánlásait, melyeket az európai gyógyszerfelügyelet ugyan felhasznál, de azok nem kötelező érvényűek, így a két közlemény között akár jelentősebb eltérés is mutatkozhat.

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés