2018. május 31. 08:36
mfor.hu

Hírek érkeztek a magyar gyógyszergyártó amerikai partneréről, de az osztalékfizetésre is figyelni kell.

A Richter részvényeit ma lehet utoljára osztalékért megvásárolni, holnap lekerül az osztalékszelvény, mely részvényenként 68 forint.

Eladja egyes eszközeit a Richter amerikai partnere, az Allergan. A vállalat vezérigazgatója megerősítette azt a korábbi értesülést, miszerint a nőgyógyászati és a fertőzéses betegségekre szakosodott üzletágaikat értékesíthetik, melyek után az Allergan 4 kulcsterületre fókuszálhat. A CEO szerint a működés racionalizálása értéknövelő a befektetők számára. Az ágazatok eladásáról már korábban is szó volt, de egészen eddig a vezérigazgató ellenezte a döntést, írta hírlevelében az Equilor.

Az RBC Capital elemzője szerint az egyes ágazatok 30 százalékos prémiummal kerülhetnek új tulajdonba, így a nógyógyászati eszközökért 3 milliárd dollárt, míg a fertőzéses betegségek kezelésével foglalkozó divízióért 1,5 milliárd dollárt kaphat az Allergan. Véleményünk szerint addig nem jöhet létre tranzakció, amíg az FDA nem dönt az Esmya törzskönyveztetési kérelméről, amely augusztusban várható. Ez a hír egyelőre semleges a Richter kereskedésére nézve. 

A Világgazdaság értesülése szerint az EMA várhatóan pénteken délután egy órakor teszi közzé az Richter Esmya készítményével kapcsolatos ajánlásait. A PRAC már május 18-án tette közzé ajánlásait, melyeket az európai gyógyszerfelügyelet ugyan felhasznál, de azok nem kötelező érvényűek, így a két közlemény között akár jelentősebb eltérés is mutatkozhat.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.