2018. augusztus 9. 15:34

Egyeztetésre hívta a közlekedéspolitikáért felelős államtitkárt a Mátészalkaleaks csoport Mátészalkára. Egyetlen kérésük: vonattal érkezzen meg.

A meghívás nem véletlenül tartalmazza azt a kérést, miszerint Mosóczi László, közlekedéspolitikáért felelős államtitkár vonattal tegye meg a Budapest-Mátészalka útvonalat. A Mátészalkaleaks csoport tagjai ugyanis szeretnék, ha az államtitkár saját bőrén tapasztalhatná meg, milyen vasúti viszonyok uralkodnak a Debrecen-Mátészalka viszonylatban.

Mint arról már mi is többször beszámoltunk, a Debrecen-Mátészalka vonal felújítása már halaszthatatlanná vált. Bár korábban szerepelt ez a tétel is az uniós projektek listájában, végül az előkészítetlenségre hivatkozva törölték onnan az illetékesek. Így a vonalon közlekedőknek a csoport számításai szerint egészen 2022-ig kell várniuk arra, hogy valamivel gyorsabban eljussanak Mátészalkáról Debrecenbe és fordítva.

Mivel a pálya annyira kritikus állapotban van, hogy arra már menetrendet is nehéz készíteni, a vonatok ma már szó szerint a csigáénál is lassabb tempóban közlekednek helyenként, ami nemrég bizonyítást is nyert szintén a Mátészalkaleaks csoport akciója nyomán. Egy csigajelmezbe öltözött férfi ugyanis szinte játszi könnyedséggel tudta lefutni a közlekedő vonatot.

Bár részeredményeket sikerült elérnie a civileknek, a céljuk az lenne, hogy ne csak szakaszok javítgatása történjen meg, hanem a teljes felújítás és átépítés. Éppen ezért egy szabolcsi ebéd melletti egyeztetésre hívták meg Mátészalkára Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkárt.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek november legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 528 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.