2018. augusztus 9. 15:34

Egyeztetésre hívta a közlekedéspolitikáért felelős államtitkárt a Mátészalkaleaks csoport Mátészalkára. Egyetlen kérésük: vonattal érkezzen meg.

A meghívás nem véletlenül tartalmazza azt a kérést, miszerint Mosóczi László, közlekedéspolitikáért felelős államtitkár vonattal tegye meg a Budapest-Mátészalka útvonalat. A Mátészalkaleaks csoport tagjai ugyanis szeretnék, ha az államtitkár saját bőrén tapasztalhatná meg, milyen vasúti viszonyok uralkodnak a Debrecen-Mátészalka viszonylatban.

Mint arról már mi is többször beszámoltunk, a Debrecen-Mátészalka vonal felújítása már halaszthatatlanná vált. Bár korábban szerepelt ez a tétel is az uniós projektek listájában, végül az előkészítetlenségre hivatkozva törölték onnan az illetékesek. Így a vonalon közlekedőknek a csoport számításai szerint egészen 2022-ig kell várniuk arra, hogy valamivel gyorsabban eljussanak Mátészalkáról Debrecenbe és fordítva.

Mivel a pálya annyira kritikus állapotban van, hogy arra már menetrendet is nehéz készíteni, a vonatok ma már szó szerint a csigáénál is lassabb tempóban közlekednek helyenként, ami nemrég bizonyítást is nyert szintén a Mátészalkaleaks csoport akciója nyomán. Egy csigajelmezbe öltözött férfi ugyanis szinte játszi könnyedséggel tudta lefutni a közlekedő vonatot.

Bár részeredményeket sikerült elérnie a civileknek, a céljuk az lenne, hogy ne csak szakaszok javítgatása történjen meg, hanem a teljes felújítás és átépítés. Éppen ezért egy szabolcsi ebéd melletti egyeztetésre hívták meg Mátészalkára Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkárt.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.