2018. október 8. 09:43
mfor.hu

A szakértők szerint egyre több érv mutat abba az irányba, hogy az eddigi csökkenő trend megálljon, és drágulni kezdjen az arany.

A Barron’s elemzése szerint az arany árfolyama már közel van a mélypontjához, innen már jelentősebb esés nem várható. Az érvelés két fő dolgon alapul. Egyrészt a relatíve alacsony ár hozzájárult a jegybankok megnövekedett keresletéhez, másrészt konszolidáció figyelhető meg a bányászati szektorban, mely általában a fordulatot szokta jelezni. 2018 első félévében 8 százalékkal több aranyat vásároltak a központi bankok, mint egy évvel korábban, írta reggeli hírlevelében az Equilor.

Január óta meglehetősen sokat, 8 százalékot gyengült a nemesfém árfolyama. Az előbb említett okokon felül az USA-Kína kereskedelmi feszültségek körüli illetve a Brexit megállapodásokat övező bizonytalanság mind támogatólag hathatnak az arany árfolyamára. Ezenfelül Oroszország, Kína és az EU pedig azon kezdtek el gondolkodni, hogy lecseréljék a dollárt a nemzetközi kereskedelemben.

A megújított NAFTA szerződés szintén gyengíti a dollárt, mely tovább erősítheti az amerikai dollárban jegyzett nemesfém értékét. Az arany árára persze veszélyek is leselkednek, például a FED folyamatos kamatemelései, illetve az ennek következtében növekvő reál hozamok.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.