TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

S ennyien már nyugdíjcélú megtakarítási termékekkel készülnek az idős éveikre.

A Magyar Biztosítók Szövetsége megbízásából a Századvég Alapítvány által készített felmérés szerint a megkérdezett magyarok egyharmada (33 százalék) gyűjt rendszeresen megtakarítást. További egyharmaduk (34 százalék) eseti jelleggel tesz félre, a többiek (33 százalék) pedig egyáltalán nem takarékoskodnak - derü ki az 1100 fős reprezentatív kutatásból.

Sokféle stratégia létezik Sokféle stratégia létezik

Érdekes, hogy a magukat jó anyagi helyzetben lévőnek meghatározók körében is csak 46 százalékos a rendszeresen megtakarítók aránya, ami azt mutatja, hogy nemcsak az anyagi helyzettől, hanem egyéb kapcsolódó attitűdöktől is erősen függ a pénzügyi magatartás. A bármilyen rendszerességgel megtakarítók között a folyószámla (41 százalék) és a készpénz (37 százalék) szerepelt a legmagasabb említési aránnyal.

A felmérést készítők által felsorolt lekötött, kamatozó megtakarítási formákat 8 és 24 százalék közötti arányban említették a megkérdezettek. Nem meglepő, hogy a szofisztikáltabb befektetési eszközöket a közép- vagy hosszú távú megtakarítási preferenciával rendelkezők említették gyakrabban, míg a készpénzes felhalmozás említése a fiatalabbak, valamint az eseti és az 1 évnél rövidebb időre megtakarítóknál volt átlagon felüli.

Az is kiderült a kutatásból, hogy a kamatozó eszközöket preferáló válaszadóknál átlagon felüli volt a biztosítások száma.

A felmérés szerint a magyarok közel fele, 48 százalékuk az államtól várja a jövedelmét nyugdíjas éveiben. Körükben az eseti megtakarítással és alacsony pénzügyi tájékozottsággal rendelkezők voltak felülprezentáltak. A nyugdíjcélú pénzügyi terméket 30 százalék említette, egyéb megtakarítást 26 százalék. A nyugdíjas korban végzett munkát - mint jövedelemforrást - a válaszadók 27 százaléka említette, a családi gondoskodást pedig 14 százalék.

Megtudtuk továbbá, hogy a lakosság döntő többsége fontosnak tartja, hogy biztosítással rendelkezzen: élete, egészsége biztosítását 61 százalék, vagyontárgyai biztosítását 53 százalék tartja kiemelten fontosnak.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.