2019. január 21. 11:50

A kivitelezés második szakaszára kiírt közbeszerzés elképesztő drágulással ért véget.

A Vasas új stadionja tökéletesen beleillik a nagyberuházásokat manapság jellemző trendbe: kormánybarát kivitelező, csúszás, drágulás és állami anyagi mentőöv. A kivitelezés első szakaszát 400 millió forintos drágulással a Market-KÉSZ konzorcium végezte el, amiért nettó 5,6 milliárd forinton osztozkodnak.

Az uniós közbeszerzési értesítőben hétfőn megjelent hirdetmény szerint eredményt hirdettek és tavaly december 21-én megkötötték a szerződést is a stadion kivitelezési munkáinak második szakaszára vonatkozóan. A munkára egyetlen ajánlat érkezett, Garancsi István Market Zrt.-jétől és a KÉSZ Zrt.-től.

A Vasas épülő új stadionja (Fotó: MTI) A Vasas épülő új stadionja (Fotó: MTI)

A kivitelezés második szakaszába egyebek között a külső tereprendezés, tartalékpályákhoz kapcsolódó munkák tartoznak, a sportvilágítást és parkolókat kell kialakítani.

Az összefoglaló tájékoztatás szerint bizonyos feladatokat azonban alvállalkozóknak adnak ki, akik

  • a munkavédelmi tevékenység irányításáért,
  • az organizációs feladatokért,
  • valamint építész, tartószerkezeti, épületvillamossági, közműépítési, környezetrendezési, útépítés és a tervezés részfeladataiért  felelnek.

A nyertes cégek alvállalkozóként a felcsúti székhelyű Huszár Team Kft.-t és a BIM Design Kft.-t nevezték meg a dokumentum szerint.

A második szakasz munkáit az eredetileg becsült 801 millió forint helyett a kivitelezők nettó 1,83 milliárd forintra árazták be. Az ajánlatkérő Vasas Sport Club ezt el is fogadta, igaz, előbb a kormányhoz kellett anyagi segítségért folyamodnia, ahonnan egy decemberi 6-i kormányhatározat értelmében kaptak is 1,9 milliárd forintnyi plusztámogatást.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a Cofidis Fapados kölcsöne 59 518 forintos törlesztőrészlettel és 7,32 százalékos THM-mel vehető fel, de hasonlóan jó ajánlat a  Raiffeisen Bank új ügyfeleknek szóló hitele: a törlesztőrészlet 60 043 forint, a THM pedig 8,38 százalék. A K&H kiemelt személyi kölcsönét 60 100 forintos törlesztőrészlettel és 8,11 százalékos THM-mel vehetjük fel. Budapest Bank Online Prémium személyi kölcsöne 60 622 forintos havi törlesztőrészlettel és 7,90 százalékos THM-mel lehet a tiéd. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!