2018. október 9. 09:45
mfor.hu

Szeptember elején került be a legfontosabb német cégek közé a Wirecard, így különösen meglepő amit a technológiai cégtől hétfőn láttunk.

 

Szeptember elején vizsgálta felül  Deutsche Börse legfontosabb mutatóját, a DAX indexet. Ennek során 30 év után kitették  az indexből a Commerzbank részvényeit, a helyét pedig egy online pénzügyi szolgáltató, a Wirecard vette át.

A vállalatról hétfőn kedvezőnek tűnő hírek jelentek meg, hiszen a cég vezetése úgy látja, hogy 2025-ig a bevételek 10 milliárd euró összeget is elérhetnek, míg az EBITDA 3,3 milliárd eurót tehet ki. Ez óriási emelkedés lenne, hiszen a vállalat 2017-es bevétel 1,5 milliárd euró volt, míg a 2017-es EBITDA 412 millió euró. 2017-ben a tranzakciós volumen 91 milliárd eurót tett ki, mely 2025-re a várakozások szerint 710 milliárd euróra hízhat, írta reggeli hírlevelében az Equilor.

A vállalat továbbá megerősítette a 2020-as célkitűzéseit és a 2018-as EBITDA várakozásait. A cég hatalmas értéket lát abban, hogy a készpénzes fizetési forgalmat elektronikus útra tereli, és ehhez csatol majd hozzáadott értékkel bíró szolgáltatásokat.

A napvilágot látott információk azonban egyáltalán nem segítettek a cég részvényein, amely óriásit esett. Igaz, a bukáshoz az is hozzájárulhatott, hogy világszerte megingott a befektetők bizalma a technológiai papírokban, ezek legfontosabb tőzsdei mutatója, a Nasdaq Composite indexe napok óta kérlelhetetlenül esik.

A  Wirecard hétfőn nagyot zuhantak. A pénteki 189,50 eurós kurzus után a hétfői záróérték ugyanis 166,40 lett, ami közel 14 százalékos esést jelent. A mai árfolyammozgás azt jelzi, Hogy a befektetők valószínűleg túlreagálták a dolgokat, hiszen a nyitást követően 4 százaléko feletti pluszban állt a papír.