2018. december 11. 16:36
mfor.hu

Sötét év volt az idei az újságíróknak, de megvannak a Time magazin által választott év emberei.
 

Júniusban egy fegyveres lövöldözni kezdett az annapolis-i Capital Gazette szerkesztőségében, megölve négy embert azért, mert egy cikkben taglalták, ahogyan a férfi egy éven keresztül online és telefonon zaklatta volt középiskolai osztálytársát - írja a Washington Post.

A lap szerkesztősége is szerepel a Time magazin által az év emberének választottjai, az „Őrzők” (The Guardians) között, ahová olyan újságírókat válogattak be, akik nem féltek közzétenni az igazságot és kritizálni a rendszert akkor sem, hogyha az veszélybe sodorta őket.

Az év emberei közt szerepel az a Dzsamal Hasogdzsi is, akit a szaúd-arábiai kormánnyal szemben megfogalmazott, egyébként igen visszafogott kritikái miatt, brutálisan meggyilkoltak az ország isztambuli nagykövetségén, valamint Maria Ressa, fülöp-szigeteki újságírónő, aki az ország véreskezű elnökével, Rodrigo Dutertével szembeni kritikus oldalt üzemeltet. Szintén az Őrzők közé került Wa Lone és Kyaw Soe Oo, a Reuters két újságírója, akiket pontosan ma egy éve tartóztattak le Mianmarban, ahol a rohingya muszlimok elleni népirtásról tudósítottak.

Ezek az idei címlapok: