<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
MTI

Még idén elkészül a Masterplast feldolgozó üzeme is, így a cég egy összesen 12 milliárd forintos nagyberuházást hajt végre a kormány 9,5 milliárd forintos támogatásával - jelentette ki Varga Mihály az Egészségipari Támogatási Program egyik legnagyobb beruházásának, a Masterplast Kft. új textilalapanyag-gyártó üzemének átadásán.

A Masterplast beruházásával egy újabb területen, az egészségipari textíliáknál érhetjük el az önellátást – hangsúlyozta az üzem átadásán Varga Mihály. A tárcavezető elmondta: az itt előállított alapanyagból készülhet védőruha, maszk, orvosi köpeny, lábzsák, és fejvédő is. Az önellátás erősítésén túl a cég tervei szerint a most elkészült, 50 munkahelyet létrehozó üzem teljes kapacitását képesek lesznek a hazai szükségletek kielégítésére fordítani, ugyanakkor az itt készült termékek 80 százalékát akár a külpiacokon is tudják értékesíteni.

 

A miniszter emlékeztetett: a kormány tavaly nyáron indította el az Egészségipari Támogatási Programot, amely ma már az egyik legeredményesebb kormányzati beruházás-ösztönző programnak számít. Az ETP keretében összesen 82 egészségipari fejlesztés valósul meg 86 milliárd forint összértékben, amelyhez a kormány 66 milliárd forintos támogatást nyújt a vállalkozásoknak. Mint mondta: a programnak köszönhetően egy teljes iparág épül fel. A hazai cégek már képesek ellátni az országot elegendő maszkkal, a vírus gyógyításában fontos Favipiravirral, az oltáshoz használt orvosi eszközökkel, fertőtlenítőszerrel, valamint légtisztító berendezésekkel.

A kormány gazdaságpolitikája továbbra is a támogató költségvetési politikára, az elveszett kapacitások pótlására összpontosít – fejtette ki Varga Mihály.  Hozzátette: vannak vélemények, amelyek a tartalékolásra tennék a hangsúlyt, azonban a kormány álláspontja a helyes sorrendet illetően is világos: beruházások és munkahelyteremtés, növekedés, végül a tartós egyensúly elérése.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.