TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Beemelték az otthon elhagyását lehetővé tevő alapos indokok közé az érettségizést.

Bár az egyik pedagógus szakszervezet szerint nem szabad kockáztani, a kormány nem lát indokot a halasztásra, így május 4-én megrendezik az érettségi vizsgákat Magyarországon. Előrehozott érettségire nem lesz lehetőség, csak az tehet érettségit, akinek idén a felvételihez szüksége van rá, így is több mint 80 ezer fiatal érettségizhet idén - de nem kötelező, bárki dönthet úgy, hogy csak ősszel teszi le a vizsgát. Csak írásbeli vizsgák lesznek, a vizsgázók létszáma egy helyiségben nem haladhatja meg a 10 főt és biztosítani kell a 1,5 méteres távolságot is. 

A kijárási korlátozásról szóló kormányrendelet felsorolja azokat az alapos indokokat, amelyekre hivatkozva elhagyhatjuk otthonainkat. Eddig nem szerepelt ezek között az iskolába járás (hiszen zárva tartanak az oktatási intézmények) - az éjjel megjelent Magyar Közlönyben szereplő rendelet azonban beemeli az alapos indokok közé 

" – kiemelten az  érettségi vizsga letétele lehetősége biztosítása érdekében – a  tanulmányi kötelezettség vagy a tanulmányok lezárásából fakadó kötelezettség teljesítésével összefüggő tevékenység"

végzését. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.