TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. április 30. 07:28
mfor.hu

Beemelték az otthon elhagyását lehetővé tevő alapos indokok közé az érettségizést.

Bár az egyik pedagógus szakszervezet szerint nem szabad kockáztani, a kormány nem lát indokot a halasztásra, így május 4-én megrendezik az érettségi vizsgákat Magyarországon. Előrehozott érettségire nem lesz lehetőség, csak az tehet érettségit, akinek idén a felvételihez szüksége van rá, így is több mint 80 ezer fiatal érettségizhet idén - de nem kötelező, bárki dönthet úgy, hogy csak ősszel teszi le a vizsgát. Csak írásbeli vizsgák lesznek, a vizsgázók létszáma egy helyiségben nem haladhatja meg a 10 főt és biztosítani kell a 1,5 méteres távolságot is. 

A kijárási korlátozásról szóló kormányrendelet felsorolja azokat az alapos indokokat, amelyekre hivatkozva elhagyhatjuk otthonainkat. Eddig nem szerepelt ezek között az iskolába járás (hiszen zárva tartanak az oktatási intézmények) - az éjjel megjelent Magyar Közlönyben szereplő rendelet azonban beemeli az alapos indokok közé 

" – kiemelten az  érettségi vizsga letétele lehetősége biztosítása érdekében – a  tanulmányi kötelezettség vagy a tanulmányok lezárásából fakadó kötelezettség teljesítésével összefüggő tevékenység"

végzését. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.