2018. június 17. 17:54
mfor.hu

A Tesla vezére még pénteken küldte az emailt, amelyben először is gratulált a dolgozóknak a Model3 gyártásában elért eredményekhez, de "radikális javulást" tartott szükségesnek, hogy a cég a negyedéves céljait elérjék.

A péntek éjszaka küldött levél tárgya árulkodó: még nyolc nap maradt, hogy elérjük a napi 700 vagy heti 5000 autó gyártását.

A CNBC által közölt levél úgy kezdődik, hogy Elon Musk gratulál a dolgozóknak az eredményhez, hogy már napi 500 autónál is többet tudnak gyártani, sőt némely üzemben már majdnem hétszázat. A mail viszont úgy folytatódik, hogy radikális javulást kell elérni ahhoz, hogy tartósan elérjék a napi hétszáz darab fölötti gyártókapacitást. Musk a fremonti gyárban lesz a következő napokban, hogy személyesen felügyelje a gyártást.

Elon Musk Elon Musk


A Tesla vezére nemrég a részvényesek előtt megtartott éves találkozón azt mondta, hogy a cég "elég valószínű", hogy hó végére eléri a heti 5000 Model 3 gyártását. Ez azért érdekes, mert bár sokan hisznek Musk víziójában, mégis rendre olyan gyártási célokat tűz ki a Model 3 esetében, amiket nem képes tartani. A részvényesekkel való találkozója után 9 százalékkal vágta vissza a dolgozói létszámot, de a Model 3 gyártásában érintett munkásokét nem.

A tőzsde jól reagált minderre, és még a június 12-én bejelentett elbocsátások után is 4,5 százalékot emelkedtek a Tesla részvényei.Ezen a héten Musk 25 millió dollárért 72 ezer Tesla-papírt vásárolt, ami úgy tűnik, bevált, hiszen a keddi 342,77 dolláros záróárról péntek estére már 358,17 dollárra emelkedett a részvények ára.

Májusban a Model 3-ból adták el a legtöbbet a közepes nagyságú, prémium kategóriás szedánok közül az Egyesült Államokban. Ugyanakkor a Tesla papírjai továbbra is a leginkább shortolt részvények között vannak, de sok piaci elemző - például a Goldman Sachs - vélekedik úgy, hogy a cégnek 2020-ig 10 milliárd dollárnyi friss tőkére lenne szüksége, ám ezt nem fogja tudni felhajtani.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.