2p

Úgy tűnik, betett a Daimlernek a kereskedelmi háború, a társaság negyedik negyedéves számai meglehetősen gyengén alakultak.

A Daimler bejelentése szerint a negyedik negyedéves működési eredménye 22 százalékkal csökkent. A gyengébb számok mögött a vállalat magyarázata szerint a kereskedelmi háború és az elektromos és önjáró autók fejlesztésének költségei állnak.

A negyedik negyedévben a kamat- és adózás előtti eredmény (EBIT) 2,67 milliárd euróra csökkent, ami jócskán elmaradt a 2,92 milliárd eurós elemzői várakozásoktól.

A Mercedes-Benzt erősen sújtotta, hogy az Egyesült Államokba szállított és oda Kínából importált járművekre vonatkozó vámterhek emelkedtek. Az sem tett jót a forgalomnak, hogy egyes dízelmotorok gyártását le kellett állítani, ráadásul a gyengébb kereslet miatt az árakat is csökkentették, ami ismét csak a marzsok visszaesését eredményezte.

A vállalat eredménye egyébként majdnem minden járműkategóriában gyengébb lett az egy évvel korábbinál, ez alól csak a nehézgépjárművek jelentettek kivételt. Visszaesett a nyereség ráta is, ami a bázisidőszakban még 9,4 százalékos volt, most viszont a Mercedes Benz esetében 7,8 százalékra csökkent.

Hogy a befektetők orra alá még egy kis borsot törjön a Daimler, az is kiderült, hogy csökkenni fog az osztalék mértéke is, a tavalyi 3,65 euró helyett várhatóan csak 3,25 eurót kapnak a részvényesek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!