2019. február 6. 10:33
mfor.hu

Úgy tűnik, betett a Daimlernek a kereskedelmi háború, a társaság negyedik negyedéves számai meglehetősen gyengén alakultak.

A Daimler bejelentése szerint a negyedik negyedéves működési eredménye 22 százalékkal csökkent. A gyengébb számok mögött a vállalat magyarázata szerint a kereskedelmi háború és az elektromos és önjáró autók fejlesztésének költségei állnak.

A negyedik negyedévben a kamat- és adózás előtti eredmény (EBIT) 2,67 milliárd euróra csökkent, ami jócskán elmaradt a 2,92 milliárd eurós elemzői várakozásoktól.

A Mercedes-Benzt erősen sújtotta, hogy az Egyesült Államokba szállított és oda Kínából importált járművekre vonatkozó vámterhek emelkedtek. Az sem tett jót a forgalomnak, hogy egyes dízelmotorok gyártását le kellett állítani, ráadásul a gyengébb kereslet miatt az árakat is csökkentették, ami ismét csak a marzsok visszaesését eredményezte.

A vállalat eredménye egyébként majdnem minden járműkategóriában gyengébb lett az egy évvel korábbinál, ez alól csak a nehézgépjárművek jelentettek kivételt. Visszaesett a nyereség ráta is, ami a bázisidőszakban még 9,4 százalékos volt, most viszont a Mercedes Benz esetében 7,8 százalékra csökkent.

Hogy a befektetők orra alá még egy kis borsot törjön a Daimler, az is kiderült, hogy csökkenni fog az osztalék mértéke is, a tavalyi 3,65 euró helyett várhatóan csak 3,25 eurót kapnak a részvényesek.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.