2019. február 6. 10:33
mfor.hu

Úgy tűnik, betett a Daimlernek a kereskedelmi háború, a társaság negyedik negyedéves számai meglehetősen gyengén alakultak.

A Daimler bejelentése szerint a negyedik negyedéves működési eredménye 22 százalékkal csökkent. A gyengébb számok mögött a vállalat magyarázata szerint a kereskedelmi háború és az elektromos és önjáró autók fejlesztésének költségei állnak.

A negyedik negyedévben a kamat- és adózás előtti eredmény (EBIT) 2,67 milliárd euróra csökkent, ami jócskán elmaradt a 2,92 milliárd eurós elemzői várakozásoktól.

A Mercedes-Benzt erősen sújtotta, hogy az Egyesült Államokba szállított és oda Kínából importált járművekre vonatkozó vámterhek emelkedtek. Az sem tett jót a forgalomnak, hogy egyes dízelmotorok gyártását le kellett állítani, ráadásul a gyengébb kereslet miatt az árakat is csökkentették, ami ismét csak a marzsok visszaesését eredményezte.

A vállalat eredménye egyébként majdnem minden járműkategóriában gyengébb lett az egy évvel korábbinál, ez alól csak a nehézgépjárművek jelentettek kivételt. Visszaesett a nyereség ráta is, ami a bázisidőszakban még 9,4 százalékos volt, most viszont a Mercedes Benz esetében 7,8 százalékra csökkent.

Hogy a befektetők orra alá még egy kis borsot törjön a Daimler, az is kiderült, hogy csökkenni fog az osztalék mértéke is, a tavalyi 3,65 euró helyett várhatóan csak 3,25 eurót kapnak a részvényesek.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a Raiffeisen Bank ajánlata szerint a törlesztőrészlet 60 043 forint, a THM pedig 8,38 százalék, a K&H Bank személyi kölcsöne pedig 60 100 forintos törlesztőrészlettel és 8,12 százalékos THM-mel vehető vel. A Budapest Bank Online Prémium kölcsönének törlesztőrészlete 60 596 forint, a THM 7,90 százalék. A CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!