2p

Rekord eredményről és növekedésről számolt be a CIG Pannónia az első féléves számok alapján.

A CIG Pannónia csoport 645 millió forint konszolidált adózott eredményt ért el az első fél évben, ami 27 százalékos növekedés a múlt év azonos időszakához képest - közölte a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján hétfőn.

Az MTI által szemlézett jelentés szerint biztosítási díjak 37 százalékkal, 14,9 milliárd forintra nőttek idén január-júniusban a tavalyi azonos időszakhoz képest, és a viszontbiztosítási díjakat nem tartalmazó nettó díjbevételek is 22 százalékkal emelkedtek.

Forrás: CIG gyorsjelentés
Forrás: CIG gyorsjelentés

A jelentés szerint a stratégiai termékek növekedési dinamikája kiegyensúlyozott, a unit-linked, az ipari vagyon és a flotta casco biztosítások növekedése termékenként elérte az egy-egy milliárd forintot, a csoportos személybiztosítási értékesítés pedig meghaladta a 700 millió forintot éves összehasonlításban. A portfólió növekedésének alapját az új értékesítések adják.

Az adózott eredmény növekedése ellenére a saját tőke csökkent 3,2 milliárd forinttal 2022-ben, ennek elsődleges oka a beszámoló szerint az értékpapír-portfólión képződött nem realizált árfolyamveszteség.

A jelentésben kiemelték a második negyedévben az Euroleasing Zrt.-vel kötött húszéves stratégiai megállapodást, amelynek keretében az Euroleasing ügyfelei részére elérhetővé vált a CIG Pannónia vagyonbiztosítási és casco konstrukciói mellett hitelfedezeti biztosításterméke is. A termékportfólió fejlesztésével kapcsolatban jelezték: új utas- és lakásbiztosításokat vezettek be, köztük minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás terméket is.

Az MTI emlékeztet: a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír 269 forinton zárt pénteken, éves maximuma 425, minimuma 241 forint volt. Hétfőn nap közben is 269 forinton áll a tőzsdei árfolyam.
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!