1p

Hétfőn már délelőtt egy hajszálra megközelítette a 400 forintot az euró árfolyama. Délután aztán új történelmi mélypontot ért el a kurzus.

Általánosan rossz piaci hangulatban új mélypontra jutott a hazai fizetőeszköz. A kora délután órákban negyed 4 magasságában a forint az euróval szemben és azóta is a lélektani 400 forintos szint felett mozog a jegyzés.

Az új történelmi mélypont 400,351 forint.

A forint újabb gyengülési hulláma a különadók bejelentésével kezdődött, melyeket nem értékeltek piacbarátnak a befektetők. Majd múlt pénteken kezdett újra lendületet venni az árfolyam esése, miután Orbán Viktor arról beszélt a rádiós interjújában, hogy meghosszabbítaná az árstopokat. 

Nem segít az sem a forinton, hogy a Magyar Nemzeti Bank lassított májusban a kamatemelés tempóján, hónapok óta fennálló negatív hatásként pedig az elhúzódó orosz-ukrán háborút lehet említeni.

Az eddigi történelmi mélypontot március 7-én volt, akkor 399,87-nél állt meg a jegyzés.

Frissítés 18:00

A 400-as szint áttörése után az árfolyam 402 fölé is nézett, azóta 401-ig korrigált a jegyzés. Az új történelmi csúcs 402,93. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!