TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

Úgy tűnik, gigaösszeolvadás jöhet a dohánygyár szektorban, a világ legnagyobb vállalata, megveheti a piac negyedik szereplőjét. Érdekesség, hogy az érintettek, a Philip Morris és az Altria egykoron egy egységet képeztek.

Bő 15 évvel ezelőtt PR okokból lett a Philip Morris amerikai részlegéből Altria Group, amely döntően az USA piacán tevékenykedett azóta. A világ más részein folytatott dohányipari tevékenységet pedig az eredeti nevén végezte a vállalat (Philip Morris International). Noha a dohányzást számos országban folyamatosan szigorították, mindkét vállalat igen sikeresen működik hosszú idő óta. A részvényesek a növekvő árfolyamok mellett a rendszeresen viszonylag magas osztaléknak is örülhettek. Mindkét vállalat tagja annak az "exkluzív klubnak" amely legalább két évtizede folyamatosan emeli a tulajdonosoknak fizetendő osztalékot.

Ráadásul az elmúlt időszakban új invencióként megjelenő dohánytermékek, mint amilyen az egyes állítások szerint kisebb egészségügyi kockázatokkal járó elektromos füstölnivaló (IQOS), a fiatalabbak körében is népszerűvé tette újra ezt a tevékenységet.

Kedden a Philip Morris International Inc. megerősítette, hogy egyesülési tárgyalásokat folytatnak az Altria vezetésével. Amennyiben ez létrejönne, úgy ismét egy kézbe kerülnének az egykor szétválasztott vállalatok. Ezek a megbeszélések bármilyen megállapodást vagy tranzakciót eredményezhetnek, de eredmény nélkül is zárulhatnak a tárgyalások - figyelmeztett közleményében a Philip Morris.Az óvatos kijelentés ellenére a piacok készpénznek veszik az egyesülést, és hevesen reagált mindkét papír árfolyama. Az erőteljesebb szabályzói keretek között működő Altia (MO) számára a befektetők szerint egy ilyen lépés új lehetőségeket nyitna, nem véletlenül ugrott meg a kurzusa 9 százalékkal. Az első reakciók szerint a Philip Morris (PM) viszont több nyűgöt, mint lehetőséget  vesz a tranzakcióval a nyakába, emiatt a keddi kereskedésben 5 százalékkal esett a részvény árfolyama.


Find more statistics at Statista

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.