Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Úgy tűnik, gigaösszeolvadás jöhet a dohánygyár szektorban, a világ legnagyobb vállalata, megveheti a piac negyedik szereplőjét. Érdekesség, hogy az érintettek, a Philip Morris és az Altria egykoron egy egységet képeztek.

Bő 15 évvel ezelőtt PR okokból lett a Philip Morris amerikai részlegéből Altria Group, amely döntően az USA piacán tevékenykedett azóta. A világ más részein folytatott dohányipari tevékenységet pedig az eredeti nevén végezte a vállalat (Philip Morris International). Noha a dohányzást számos országban folyamatosan szigorították, mindkét vállalat igen sikeresen működik hosszú idő óta. A részvényesek a növekvő árfolyamok mellett a rendszeresen viszonylag magas osztaléknak is örülhettek. Mindkét vállalat tagja annak az "exkluzív klubnak" amely legalább két évtizede folyamatosan emeli a tulajdonosoknak fizetendő osztalékot.

Ráadásul az elmúlt időszakban új invencióként megjelenő dohánytermékek, mint amilyen az egyes állítások szerint kisebb egészségügyi kockázatokkal járó elektromos füstölnivaló (IQOS), a fiatalabbak körében is népszerűvé tette újra ezt a tevékenységet.

Kedden a Philip Morris International Inc. megerősítette, hogy egyesülési tárgyalásokat folytatnak az Altria vezetésével. Amennyiben ez létrejönne, úgy ismét egy kézbe kerülnének az egykor szétválasztott vállalatok. Ezek a megbeszélések bármilyen megállapodást vagy tranzakciót eredményezhetnek, de eredmény nélkül is zárulhatnak a tárgyalások - figyelmeztett közleményében a Philip Morris.Az óvatos kijelentés ellenére a piacok készpénznek veszik az egyesülést, és hevesen reagált mindkét papír árfolyama. Az erőteljesebb szabályzói keretek között működő Altia (MO) számára a befektetők szerint egy ilyen lépés új lehetőségeket nyitna, nem véletlenül ugrott meg a kurzusa 9 százalékkal. Az első reakciók szerint a Philip Morris (PM) viszont több nyűgöt, mint lehetőséget  vesz a tranzakcióval a nyakába, emiatt a keddi kereskedésben 5 százalékkal esett a részvény árfolyama.


Find more statistics at Statista

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.