<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Újabb közbeszerzéseken szerepelt eredményesen Mészáros Lőrinc egyik cége, az R-Kord Kft. 

Az Opus Global Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján tett közzé tájékoztatást konszolidációs körbe vont leánytársasággal kapcsolatban. A közzététel szerint az R-Kord Kft. több közbeszerzésen is eredményesen szerepelt, így több megbízáshoz is hozzájutott. Ezekért összesen nettó 30,1 milliárd forintot fog kapni.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által kiírt projektet a következők voltak: 

  • Püspökladány-Biharkeresztes szűk keresztmetszet kiváltása és villamosítása - az R-Kord a Strabag Rail Kft.-vel tett közös ajánlatot, a munka teljes ellenértéke 47,2 milliárd forint, amiből az R-Kord 25,8 milliárdot kap.
  • Kaposvár-Fonyód vv. állapotjavítás-Somogyjád projektre egyedül pályázott Mészáros Lőrinc cége, ezért nettó 73,6 milliót kap. 
  • Az Újszász és Vác vasútállomások tervezése és kivitelezésére kiírt tenderen egyedül nyert az R-Kord, ezért 2,25, valamint 2,05 milliárd forintot kap. 

Az Opus egyben arról is tájékoztatta a befektetőket, hogy a Keleti pályaudvar-Kőbánya felső közötti 3. vágány vasúti pálya, biztosítóberendezés, műtárgy, magasépítés, villamos felsővezeték, zajvédelmi munkák elvégzésére vonatkozó vállalkozói szerződés április 17-én hatályba lépett. A munka értéke nettó 9,5 milliárd forint.