2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nem annyi bért kaptak a dolgozók, mint amennyit vártak.  

Azonnali hatállyal visszaadta főigazgatói megbízatását Nagy Zoltán, az ajkai Magyar Imre Kórház főigazgatója, adta hírül az Ajkai Szó.

„A hír igaz. A felmondásomat azonnali hatállyal nyújtottam be indoklás nélkül egyéni elhatározás alapján” – mondta a főigazgató, indoklással azonban nem szolgált.

Kisebb bért kaptak a dolgozók a vártnál (korábbi felvétel). Fotó: Facebook/Magyar Imre Kórház
Kisebb bért kaptak a dolgozók a vártnál (korábbi felvétel). Fotó: Facebook/Magyar Imre Kórház

A szocialista vezetésű dunántúli város önkormányzati lapja megjegyzi, hogy március 1-jétől a szakdolgozói bérek (elvileg) 17-23 százalékkal emelkedtek. Több kórházi dolgozó azonban a pótlékok megvonása miatt nem kapott emelést, vagy akár kevesebb pénzt kapott kézhez a korábbi fizetésénél.

„A béremelésre (nem) fordított összeg a valóságban nagyságrenddel kisebb, mint amekkorára duzzadt már a kórházak adósságállománya (…) Ajkán mintegy hatszáz ember érzi most úgy, hogy alaposan kibabráltak vele”, írja a lap a lemondással kapcsolatban.

Ezzel párhuzamosan az RTL Híradója arról számolt be, hogy az ajkai kórház dolgozói februárban kevesebb bért kaptak, részben azért, mert nem kapták meg a szakterületi támogatást. A Magyar Orvosi Kamara területi küldötte szerint lesz olyan szakdolgozó, akinek a márciusi béremelés ellenére is csökken a fizetése.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!