<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Csupán egyetlen, fenyegetéssel, súlyos értékítélettel, félrevezető információkkal házaló háziorvossal szemben indítottak eljárást.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) egyetlen háziorvos ellen sem indított és nem indít etikai eljárást azért, mert aláírja az ügyeleti szerződést – közölte a kamara szombaton az MTI-vel, a szombati Kormányinfón elhangzottakra reagálva. A kamara elnöksége azzal a vármegyei kollegiális vezető háziorvossal szemben élt etikai panasszal, aki fenyegetéssel, súlyos értékítélettel, félrevezető információkkal igyekezett rávenni háziorvosokat a szerződések aláírására – írták közleményükben.

A kamara közölte azt is, hogy a magyar orvosok nyomásgyakorló akciójában mindenki önkéntesen vesz részt.

A MOK támogatja az új ügyeleti rendszer bevezetésének elvi alapjait – hangsúlyozták.

Hozzátették ugyanakkor, hogy az ügyeleti szerződések aláírásának elutasítása a magyar orvosok nyomásgyakorló akciójának eszköze az orvostársadalom korábban közzétett követeléseinek elfogadására, amelyek célja egy betegközpontú, fejlett, biztonságos ellátórendszer kialakítása.

(MTI)