2p

A főpolgármester is megszólalt a MOK szétverésének ügyében

Arra kérem a budapesti orvosokat, maradjanak tagjai a Magyar Orvosi Kamarának. Budapest vezetése továbbra is kiemelt partnerének tekinti az orvosok legjelentősebb szakmai érdekképviseletét, a Magyar Orvosi Kamarát

– írta közösségi oldalán közzétett posztjában a főpolgármester. Karácsony Gergely egyebek mellett arról írt, hogy

a jövő leginkább az oktatásban és az egészségügyben dől el, az életünk minősége múlik a pedagógusok, az orvosok, az egészségügyben dolgozók munkáján. A kormány azonban harcban áll velük, most a Magyar Orvosi Kamara ellen indultak hadba. Hogy miért? Mert véleményük van, mert szót kérnek.

Ezt kérte Karácsony Gergely. Fotó: Bánkuti András
Ezt kérte Karácsony Gergely. Fotó: Bánkuti András

A főpolgármester kijelentette, hogy a Fővárosi Önkormányzat jogkörei szűkösek az egészségügy terén, ám így is törekszenek a budapesti ellátás javítására, amelynek része például a CT program és a folyamatos szakmai párbeszéd is. Hozzátette, a Magyar Orvosi Kamara Budapest kiemelt szakmai partnere.

Ahogy arról napokban lapunk is írt, az Országgyűlés 122 igen és 31 nem szavazat mellett, tartózkodás nélkül megszavazta az egészségügyben működő szakmai kamarákról szóló törvény hétfőn benyújtott módosítását, amellyel gyakorlatilag 24 óra alatt zéróra tette a Magyar Orvosi Kamra jogait. A keddi döntés értelmében megszűnik a kötelező orvosi kamarai tagság, a folyamatban lévő etikai eljárásokat pedig az orvosi kamara helyett az Egészségügyi Tudományos Tanács folytathatja le.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!