2p

Leáll a kardiológiai osztály a súlyos beteg tekintetében egy fővárosi kórházban.

"Alapszakmai ellátás" szűnik meg határozatlan ideig az Uzsoki Utcai Kórházban - írja Facebook-bejegyzésében Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő egy birtokába került dokumentumra hivatkozva.

A Müller Cecília vezette Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ Egészségügyi Igazgatási Főosztályának határozatában az olvasható, hogy

"a kardiológiai osztályon és a kardiológiai őrzőben előre nem látható módon egyidejűleg személyi feltétel hiánya miatt nem tudják biztosítani a koronáriaintervenciót, valamint a súlyos állapotú, monitorizálást igénylő betegek kardiológiai őrzőben történő ellátását, ezért 2024. február 16-án 8:00 órától a fenti szolgáltatásokat lemondják".

Ez önmagában is elég rossz hír, azonban Kunetz Zsombor szerint még súlyosabb problémákra is utalhat.

"Ez azt jelenti, hogy a kardiológiai osztály gyakorlatilag a súlyos betegek tekintetében leáll, nem lesz infarktus ellátás, de egyéb komolyabb ellátás sem.
Szívizominfarktus ellátás és a súlyos kardiológiai betegek ellátást egy Fővárosi, megyei szintű kórház nem tudja biztosítani.
Ott, ahol a munkaerő a leginkább elérhető, ez nem megy, mi lehet a helyzet vidéken?"

- teszi fel a költői kérdést a szakértő.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!