2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Az egészségügyi szakértő ismét egy olyan egymásnak ellentmondó helyzetet mutat be, ami miatt akár végeztes is lehet az időhúzás.

"Magánellátásból nem lehet beutalni állami vizsgálatokra beteget, sőt ugyanaz az orvos sem vizsgálhatja az adott beteget a magánellátásban és az állami ellátásban egyaránt. Tehát, ha mondjuk Kiss doktor a régió egyetlen még Magyarországon dolgozó fejlődésneurológusa, akihez a megyei kórházban másfél éves várólista van, de rendel magánellátásban is, ahol csak kettő hónapot kell várni, nem utalhatja a magánellátásból további állami ellátásba végzendő vizsgálatokra a beteget. De még csak magához sem hívhatja vissza a kórházba, hogy onnan utalja tovább, vagy vizsgálja ki, mert nem engedi a jogszabályi környezet" - mutat rá Kunetz Zsombor legfrissebb Facebook-posztjában egy újabb ellentmondásra, aminek a betegek isszák meg a levét.

Tehát, mint írja, Kiss doktor egyszerűen nem láthatja el azt a beteget az állami ellátásban, akit már magánellátás keretében látott, akkor sem, ha ő az egyedüli ellátó a fél országban.

"Különösen fájó ez a probléma egy tumorgyanú esetén, ahol a beteg visszakerül a startkockára a háziorvoshoz, hogy ő utalja be az állami ellátásban elérhető szakellátásra, amire ugye megint addig kell várni, míg jó eséllyel inoperábils lesz a daganat, vagy meghal a beteg" - teszi hozzá a szakértő.

Véleménye szerint így működik az egészségügyi kinevet a végén (biztos nem a beteg), hacsak nincsenek ilyen tökös orvosok, akik hajlandóak csalni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!