1p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Álmos Péter 109-83 arányban győzött.

A küldöttközgyűlésen Álmos Pétert, a szervezet eddigi alelnökét választották a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnökévé – olvasható az orvosi szervezet honlapján. Az új elnök a 192 érvényes szavazatból 109-et zsebelt be, riválisa, a korábbi titkár Kozma Gábor 83 voksot szerzett.

Alelnöknek Meglécz Katalint és Böszörményi-Nagy Gézát választották meg, a fogorvosokat képviselő alelnök Skapinyelcz Tibor lett.

A honlapon az is olvasható, Álmos megválasztását követően Kozma csapatának legtöbb jelöltje visszalépett, az ő köréből egyedül Skapinyelcz Tibor lett tisztségviselő.

Álmos Péter riválisának, Kozma Gyulának csapata visszalépett az elnök megválasztása után. Fotó: Facebook / Magyar Orvosi Kamara
Álmos Péter riválisának, Kozma Gyulának csapata visszalépett az elnök megválasztása után. Fotó: Facebook / Magyar Orvosi Kamara

A visszalépések miatt Svéd Tamást egyetlen főtitkárjelöltként meg is választották erre a pozícióra. Titkárnak választották Pinke Ildikót, Hegedűs Tamást, Keczéry Attilát és Kostyalik Jánost. Az Országos Felügyelőbizottság elnöke Szécsényi-Nagy Balázs, alelnöke Al-Katib Kamil lett. Az Etikai Kollégium elnöke Kereszty Éva Margit, alelnöke Pócs Dávid lett.

Álmos Péter elődje, Kincses Gyula november közepén közölte, nem indul újra a plénum vezetői posztjáért.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!