1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Pár hete volt már egy személyi változás az Országos Kórházi Főigazgatóságnál, most újabb vezetőjét váltotta le a belügyminiszter. 

A belügyminiszter javaslatára felmentették Bábiné Szottfried Gabriellát országos kórházigazgató-helyettesi posztjáról - áll a legfrissebb Magyar Közlönyben.

A felmentést Pintér Sándor javasolta, Orbán Viktor pedig elfogadta.

Bábiné 2010-2014 között fideszes országgyűlési képviselőként dolgozott, majd 2014-2019-ig az Emberi Erőforrások Minisztériumában főtanácsadó volt, ezek után került az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) igazgató-helyettesi pozíciójába, ahol tavaly ő felelt a védőnői ellátás állami átvételéért A Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) akkor hétszáz védőnőt kérdezett az átalakításról, és mindössze hét embert talált, aki elégedett volt a változással.

Pintér Sándor újabb OKFŐ-vezetőtől vált meg
Pintér Sándor újabb OKFŐ-vezetőtől vált meg
Fotó: MTI

Néhány hete szintén indoklás nélkül mentették fel Bene Ildikót, aki szintén igazgató-helyettesként dolgozott (korábban pedig szintén fideszes képviselő volt). Pintér a napokban módosította az OKFŐ szervezeti és működési szabályzatát, ami ezek után már csak két igazgató-helyettest engedélyez.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!