2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Felröppent a hír, hogy a győri kórházban a koronavírus-fertőzés emelkedése miatt határozatlan időre látogatási korlátozást vezetnek be, erre reagált Müller Cecília. 

A győri kórházban a látogatási tilalom mellett egy új osztályt is nyitottak a koronavírusos betegeknek, mert annyian érkeznek folyamatosan. Ősszel mindig emelkednek az esetszámok, ám mivel nincs hivatalos regisztráció, nehéz nyomon követni a fertőzést. 

24.hu emiatt megkereste a Nemzeti Népegészségügyi Központot, amely a nyáron összeolvadt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettel. A portál azt kérdezte a Müller Cecília vezette intézettől, hányan vannak kórházban koronavírus-fertőzéssel, országosan hány fertőzött van, illetve hogy a központ szerint van-e járvány, valamint szükségesnek tart-e bevezetni járványügyi intézkedéseket. 

Nincs még járvány. Fotó: Depositphotos
Nincs még járvány. Fotó: Depositphotos

A szervezet mindössze két mondatban reagált a megkeresésre. ,,Az NNGYK rendelkezésre álló adatai szerint mind az akut légúti fertőzések, mind az influenzaszerű megbetegedések az év ezen időszakára jellemző számban fordulnak elő". Tehát a Müller Cecília vezette NNGYK szerint nincs szó országos járványról. 

Azt viszont elismerik, hogy a légúti megbetegedések hátterében leggyakrabban a SARS-CoV-2 vírust azonosították. (A SARS-CoV-2 a COVID-19 megbetegedésért felelős vírus.) 

Járványról azonban nincs szó az NNGYK szerint, mivel azt írják, a COVID-19 fertőzések döntő többsége sporadikus, a koronavírus országos járványos terjedése nem tapasztalható.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!