2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az Arcturus Rusvai Miklós szerint is igen fertőző.

Az InfoRádiónak nyilatkozó Rusvai Miklós víruskutató az InfoRádióban elmondta, Indiából jött a delta variáns is, tehát a mostani variáns az omikronnak egy alvariánsa, nem egy teljesen új variáns.

"Nagy-Britanniában már jelen van, ott eddig 5 ember halálát okozta, de úgy tűnik, nem súlyosabb, mint a korábbi omikronvariánsok, a megbetegedettek között nem okoz nagyobb halálozást, a tünetek nem súlyosabbak.

Múlt héten nyilatkozott egyébként lapunknak a Nemzeti Népegészségügyi Központ, akkor még egyetlen egy új Covid-variánst sem detektáltak hazánkban.

Ez is az Omikron egy alfaja. Fotó: Depositphotos
Ez is az Omikron egy alfaja. Fotó: Depositphotos

Sajnos az idős, legyengült, más betegségektől sújtott szervezetekben sokszor végzetes kimenetelű fertőzést okoz,

de ezzel együtt nem veszélyesebb, mint a többi koronavírus-variáns. Egy kicsit az lehet eltérés a tünetekben, hogy kötőhártya-gyulladást, tehát szemviszketést, szemgyulladást is okoz, de ettől eltekintve jelentős eltérés nem tapasztalható a tünetekben és a súlyosságban sem" - ecsetelte.

Megerősítette, mivel terjedőképesebb alvariánsról van szó, könnyen lehet, hogy megjelenik Magyarországon is.

"Az egyik új tulajdonsága ennek a vírusváltozatnak az, hogy talán még terjedőképesebb, mint a korábbi variánsok, emiatt válhat dominánssá. Nem kizárt, hogy előbb-utóbb nálunk is megjelenik" - nyomatékosította Rusvai Miklós.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!