2p

Az autópályáknál és a kaszinóknál már bevált Rogán Antalék koncessziós eljárása, most a kórházi patikák jönnek.

A Népszava írása szerint egy nemrég megjelent kormányrendelet a kórházi gyógyszertárak üzemeltetését szervezné ki a Nemzeti Koncessziós Iroda (NKOI) közbeiktatásával.

Az új rendszer 2025 januárjától indulna, és ennek keretében egy különleges jogokkal felruházott projekttársaság intézné a kórházak gyógyszerbeszerzéseit, ezt az új szereplőt pedig a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó NKOI választaná ki, pályázat útján.

Az elképzelést a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) is kifogásolja, mert aggályosnak tartják, hogy a projekttársaságot olyan különleges jogosítványokkal ruházzák fel, amelyekkel tisztességtelen előnyhöz juthat a már piacon lévőkkel szemben, ráadásul a tervezet a bér- és üzemeltetési költségeket a kórházaknál hagyná, miközben a kórházi patikák üzemeltetését átadná a projekttársaságnak.

A Belügyminisztérium a lapnak azt írta: a kormány a kórházi gyógyszerbeszerzések egységesítése érdekében döntött a koncesszió mellett.

A Rogán-féle NKOI vezényelte le egyébként kaszinókra, az autópályákra, valamint a hulladékgazdálkodásra vonatkozó koncessziós eljárásokat is, amelyek szintén sok kritikát kaptak.

 
 

 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!