2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Elmaradt a társadalmi egyeztetés, ugyanis a kormány egy nap alatt nyomná át a parlamenten a módosítást.

Az Európai Bizottsághoz intéz kérdéseket Ujhelyi István EP-képviselő azt követően, hogy a kormány Magyar Orvosi Kamara (MOK) feladatait érintő és hatáskörét csorbító, hétfőn benyújtott módosító indítványát a kormánypárti képviselők kivételes eljárásban már a keddi ülésnapon el akarják fogadni. A szocialista politikus Facebook-bejegyzésében úgy véli, ezzel a kormányzat megszegi azt a törvényben is rögzített vállalását, hogy

„az adott jogszabályt társadalmi egyeztetést követően fogadja el”.

A kormányzat és a MOK között régóta húzódik a feszültség, a Fidesz-közeli sajtó a szombati Kormányinfón a testület egyik fegyelmi eljárásáról érdeklődött Gulyás Gergely miniszternél. A kamara erre reagálva közölte: csupán egyetlen, fenyegetéssel, súlyos értékítélettel, félrevezető információkkal házaló háziorvossal szemben indítottak eljárást.

A kormány válaszul hétfőn benyújtotta a MOK-ot húsbavágóan érintő törvénymódosító indítványát úgy, hogy annak kivételes eljárásban történő tárgyalását Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kérte, az Országgyűlés pedig hétfőn délután ehhez 129 igen és 52 nem szavazattal hozzá is járult.

A Ház kedden délelőtt 9 órakor kezdte az ülésnapot, a szavazásokra, így a MOK-ot érintő törvény zárószavazására is a körülbelül délután 3 órakor kezdődő voskolások keretében kerül sor. Amennyiben az egyszerű többséget igénylő indítvány a parlament megszavazza, az már szerdán hatályba is lép.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!