3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Izgalmas évet zárt idén a lakáspiac, ami új rekordok beállításával is együtt járt. Ezeket gyűjtötte saját adatai alapján az ingatlan.com.

 

Három hónap alatt talált gazdára az a mezőtárkányi, kétszobás, 100 négyzetméter alapterületű családi ház, amely 1 millió forintért kelt el júliusban Ezzel az összeggel a legolcsóbb lakóingatlan volt az idén.

Nem kellett sokat várni a vevőre a legdrágább eladott ingatlan esetében sem. Mindössze két hónapig volt a kínálatban az a budapesti Római parton található, 900 négyzetméteres telken álló 460 négyzetméteres és hatszobás villa, ami több mint 700 millió forintért kelt el novemberben.

A leggyorsabban eladott lakóingatlanok “vetélkedője” majdnem holtversennyel zárult. A főváros XIV. kerületében lévő Füredi utcai lakótelep egyik kétszobás, 46 négyzetméteres panellakását 31,9 millióért hirdette meg az tulajdonos, a vásárló pedig 18 órán belül jelentkezett érte. Szintén kevesebb mint 20 óra alatt került új tulajdonosához 82,5 millió forintért egy 100 négyzetméteres, négyszobás isaszegi családi ház.

Ismét tartogatott érdekességeket is ez az év. Fotó: Depositphotos
Ismét tartogatott érdekességeket is ez az év. Fotó: Depositphotos

Történelmi rekorder a kínálatban 

A még eladásra váró ingatlanok között történelmi rekord született. Egy szombathelyi kastély ugyanis kereken 30 millió euróért, a pénteki jegybanki középárfolyamon több mint 11,48 milliárd forintért kínálnak eladásra, hasonlóan magas összegre pedig eddig nem volt még példa a magyarországi lakóingatlanok piacán.

A több mint 65 ezer négyzetméteres telken állói 3600 négyzetméter alapterületű, 41 szobás ingatlanban a hirdetés szerint számos különlegesség található:

Széchenyi István könyvesszekrénye, Andrássy Gyula gróf ágya és a Ming dinasztia legutolsó császárának nászéjszakára készített ágya is, valamint Napóleon lengyel szeretőjének hálószobabútorai. További kivételes “extra”, hogy a kastély saját termálkúttal rendelkezik.

A kínálatban jelenleg is megtalálható második és harmadik legdrágább ingatlan az acsai és a mocsai kastély, amelyekért 5,05 és 4,98 milliárd forintot szeretnének kapni az eladók.

38-ezerszeres rekordkülönbség

A legolcsóbb eladó ingatlant egy putnoki 50 négyzetméteres, szigetelt borház képviseli a kínálatban, aminek eladási ára csupán 300 ezer forint. Ezzel történelmi rekord is született, mert ekkora különbség nem mutatkozott a legolcsóbb és legdrágább eladó ingatlanok ára között. A putnoki borház és a szombathelyi kastély értéke közti különbség több mint 38-ezerszeres, amire még nem volt példa az ingatlan.com több mint 25 éves történetében.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!