2p

A Duna House által becsült 8800 tranzakcióval a november az egyik legaktívabb hónap volt idén.

Az ingatlanközvetítő az MTI-nek szombaton eljuttatott közleményében azt írta, decemberre az év végi átlaghoz képest erősebb aktivitással számolnak, így a becsült éves tranzakciószám várhatóan eléri az év elején várt 90-110 ezres sáv alsó értékét - jelezték.

Éves szinten két számjegyű növekedés. Fotó: Mfor/Mester Nándor
Éves szinten két számjegyű növekedés. Fotó: Mfor/Mester Nándor

A cégcsoport nemzetközi pénzügyi márkája, a Credipass adatai alapján a hitelpiacon is az év egyik legerősebb hónapját zárta a piac: a pénzügyi közvetítő 55 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel volument becsül idén novemberre, amely 11 százalékos erősödés az egy évvel korábbihoz és 10 százalékos az egy hónappal korábbihoz képest.

A Credipass adatai alapján a folyósított hitelvolumen növekedésénél lényegesen nagyobb mértékben nőtt a hiteligények beadásának volumene is, amely elsősorban a kifutó otthonteremtési támogatások miatti utolsó rohamnak köszönhető.

A szeptember-októberi számokat több mint 50 százalékkal haladja meg a novemberi érték, míg a január-februári számoknál háromszor több hitelvolument jelent - tették hozzá.

További lakáspiaci érdekességeket, elemzéseket laptársunk, a szintén a Klasszis Média Lapcsoport által megjelentetett Privátbankár hetente megjelenő Mennyit ér az ingatlanom? rovatában cikkeiben olvashat.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!