2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Városrészt álmodtak a budaörsi repülőtér melletti rozsdaövezeti területre a jövő ingatlanfejlesztői. Meg is nyerték vele az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület IFK Talentum nevű pályázatát.

Nem stadion és nem visszaépített történelem, hanem valódi értéket sugalló elképzelés született több egyetemi hallgató munkája nyomán. A budaörsi repülőtér szomszédságában található rozsdaövezeti terület, a volt Vasvári Pál Laktanya revitalizációja, egy kisebb városrész kialakítása volt a cél. A kiírás szerint alapvetően kertvárosias beépítés jöhetett szóba, mindenképpen elsőrendű feladat volt a szükséges szolgáltatáscsomagok kialakítása, a terület infrastruktúrájának és tájépítészetének kialakítása.

A győztes pályázat a Tavirózsa városrészfejlesztési projekt című pályamunka lett. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Építész karának, valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának pénzügy és számvitel szakos hallgatóiból összeállt ingatlanfejlesztői csapat az élhetőbb, biztonságosabb és egészségesebb lakókörnyezet kialakítását, parkok, zöldövezetek kialakítását, játszóterek, pihenőhelyek, közösségi terek fejlesztését helyezte fókuszba. 

Figyeltek a fenntartható gazdasági fejlődést erősítő vállalkozói környezet javítására, az infrastrukturális és energetikai fejlesztésekre is. A társadalmi integráció szempontjai is megjelentek a szociális lakhatási és oktatási, képzési lehetőségek kiterjesztését szolgáló programjukban. Kiemelten foglalkoztak a környezetvédelemmel és fenntarthatósággal az energiahatékonyság növelése, megújuló energiaforrások használata, hulladékcsökkentés, zöldterületek megőrzése, bővítése révén.

Volt egy másik téma is, a BME melletti üres terület (volt menza épület helye) revitalizációja. Ott is többen indultak, az IFK a BME Innovation Center című pályázatot (a BME építészmérnök hallgatóiból összeállt csapat), és a GX Projekt című pályázatot (a BME építészhallgatókból, és frissen diplomázott építészmérnökökből összeállt csapata) ismerte el, ezek lettek az idei második és harmadik helyezettek. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!