2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Felszámolja hazai érdekeltségeit a CA Immo, 180 ezer négyzetméternyi irodaépület kerül a piacra, közte a Bartók Ház és a Millenium Towers.

Stratégiai szempontból nem “core” piacra minősítette Magyarországot a CA Immobilien Anlagen osztrák ingatlancég felügyelőbizottsága csütörtökön, amely úgy döntött, kivonul a cég a magyar piactól – írja a Portfolio.hu. A lap szerint a tavaly év végén még kilenc magyarországi irodaházzal rendelkező vállalkozás május elején már el is adta egyik budai irodaházát, a 14 200 négyzetméteres Víziváros Office Center a II. kerületben.

A Bartók Háztól is megválnak. Fotó: MTI
A Bartók Háztól is megválnak. Fotó: MTI

A CA Immo jelezte, céljuk, hogy a core piacaik – Németország és Ausztria – 80 százalék feletti részesedéssel szerepeljenek a portfoliójukban, ennek érdekében akár platformértékesítés, akár részportfólió-értékesítés, akár egyedi eszközértékesítés útján megválnak magyarországi érdekeltségeiktől.

Ezek a már eladott ingatlanon kívül tovább nyolc irodaházat jelentenek, összesen körülbelül 180 ezer négyzetméternyi alapterülettel:

  • a Bartók Ház (17 600 négyzetméter);
  • a Capital Square (34 000 négyzetméter);
  • a City Gate (25 800 négyzetméter);
  • az IP West (32 100 négyzetméter);
  • a Millennium Towers 4 irodaépülete, közte a a K&H székház H épületével (70 600 négyzetméter).

A lap emlékeztet, hogy az 1987-ben alapított, 5,9 milliárd eurós ingatlanvagyonnal rendelkező cég tavaly ősszel Romániai tevékenységét számolta fel.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!