1p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ez lesz a negyedik ilyen megaparkja Budapest körül.

A Futureal leányvállalataként működő HelloParks cég a főváros déli agglomerációjában kezd új projektbe. Alsónémedin, egy 135 ezer négyzetméteres telken 60 ezer négyzetméter bérterületű raktár komplexumot hoz létre. Az átadást 2024 második negyedévére tervezi - jelentette be kedden a vállalat.

Ilyen big-box típusú csarnokokkal szórják tele Budapest környékét. Fotó: HelloParks/Futureal
Ilyen big-box típusú csarnokokkal szórják tele Budapest környékét. Fotó: HelloParks/Futureal

A Fóton, Maglódon és Pátyon jelenleg is három modern megapark kivitelezésén dolgozó társaság az alsónémedi projekttel már a negyedik kulcsfontosságú közlekedési csomópont közelében lesz jelen Budapest körül. A beruházás eredményeként a HelloParks több mint 1 millió négyzetméternyi raktár- és ipari terület fejlesztését végzi.

A fejlesztő szerint az új épület is a BREEAM fenntarthatósági szabvány New Construction kategória legszigorúbb, Outstanding minősítésének eléréséhez szükséges kritériumok, illetve az EU Taxonómia elvárásai szerint készül majd.

A magyar társaság 2021-ben kezdett nagyívű építkezésekbe három helyszínen, ahol már mintegy 140 ezer négyzetméternyi ingatlan kivitelezését fejezte be, de jelenleg is közel 130 ezer négyzetméternyi csarnok építésén dolgozik.

 


 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!