<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Ez lesz a negyedik ilyen megaparkja Budapest körül.

A Futureal leányvállalataként működő HelloParks cég a főváros déli agglomerációjában kezd új projektbe. Alsónémedin, egy 135 ezer négyzetméteres telken 60 ezer négyzetméter bérterületű raktár komplexumot hoz létre. Az átadást 2024 második negyedévére tervezi - jelentette be kedden a vállalat.

Ilyen big-box típusú csarnokokkal szórják tele Budapest környékét. Fotó: HelloParks/Futureal
Ilyen big-box típusú csarnokokkal szórják tele Budapest környékét. Fotó: HelloParks/Futureal

A Fóton, Maglódon és Pátyon jelenleg is három modern megapark kivitelezésén dolgozó társaság az alsónémedi projekttel már a negyedik kulcsfontosságú közlekedési csomópont közelében lesz jelen Budapest körül. A beruházás eredményeként a HelloParks több mint 1 millió négyzetméternyi raktár- és ipari terület fejlesztését végzi.

A fejlesztő szerint az új épület is a BREEAM fenntarthatósági szabvány New Construction kategória legszigorúbb, Outstanding minősítésének eléréséhez szükséges kritériumok, illetve az EU Taxonómia elvárásai szerint készül majd.

A magyar társaság 2021-ben kezdett nagyívű építkezésekbe három helyszínen, ahol már mintegy 140 ezer négyzetméternyi ingatlan kivitelezését fejezte be, de jelenleg is közel 130 ezer négyzetméternyi csarnok építésén dolgozik.