2p

A Netrisk online biztosításközvetítő szerint 400 ezren is lecserélhetik lakásbiztosításukat a márciusi lakásbiztosítási kampányban, és 50 százalékuk új biztosítóval lép majd kapcsolatba.

A társaság hétfői közleményében kiemelte: a lakásbiztosításoknál az évforduló mindig fontos mérföldkő az indexálás miatt. A biztosítási díjak számos szerződés szerint az éves átlagos infláció mértékével emelkedhetnek, ez pedig most majdnem 18 százalékos díjemelést jelentene.

Az idei év különleges a lakásbiztosítási piacon, mert az eddigi szabályozás megváltozik. Az adott lakásbiztosítási szerződés évfordulója mellett márciusban is fel lehet mondani a meglévő szerződést, és minden egyéb kötelezettség nélkül lehet másikat kötni - idézte fel a Netrisk.

Nagy lesz a mozgás. Fotó: Depositphotos
Nagy lesz a mozgás. Fotó: Depositphotos

A márciusi váltási lehetőség a lakásbiztosítási díjakra is kedvező hatással lehet. Várhatóan átlagosan 6-10 százalékkal olcsóbban lehet majd lakásbiztosítást kötni, miközben a szolgáltatások tartalma jelentősen bővülni fog - közölte online biztosításközvetítő.

A közleményben felhívták a figyelmet arra is, hogy érdemes átnézni a lakásbiztosításokat. Sok régebbi biztosításnál már vannak kedvezőbb feltételekkel köthető konstrukciók, másrészt egy esetleges kár esetén gondot jelenthet, ha az ingatlan jelenlegi piaci áránál alacsonyabb értékre szól a biztosítás. Az egyes biztosítók ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. (MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!