2p

Jövő év elejére elkészül a magyar cég óriási logisztikai központja.

A tervezett ütemben halad a Waberer's Csoport Ecseren épülő óriás logisztikai központjának építése, az épület elérte legmagasabb pontját, így 2024 elejére elkészülhet - közölte a vállalat pénteken. A 47 ezer négyzetméteres raktárkomplexum építésére 18 milliárd forintot fordít a cég, ez a raktárméret megközelíti a településen épült több más hasonló létesítményét, egyesekét meg is haladja. 

A e-kereskedelem megdobta a raktárigényeket. Fotó: pixabay
A e-kereskedelem megdobta a raktárigényeket. Fotó: pixabay

A Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzett Waberer's a központot nagyobb részt a tavaly kibocsátott 111 millió euró kibocsátási értékű kötvényből, kisebb részt pedig a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól kapott beruházási támogatásból valósítja meg. A logisztikai szolgáltató innen szolgálja majd ki ügyfélkörét. A központ a legmodernebb műszaki és fenntarthatósági megoldások alkalmazásával készül az M0 körgyűrű mellett, a repülőtérhez közel. Az építkezés helyszínén közel 200-an dolgoznak.

Az új központban speciális, valamint értéknövelő szolgáltatásokat is kínál majd a komplex logisztikai szolgáltató, így az FMCG (napi fogyasztási cikkek) és egyéb áruk tárolása mellett veszélyes áruk kezelésére, valamint e-commerce partnerek termékeinek automatizált kiszolgálására is lehetőség lesz.

A csoport fenntarthatósági stratégiájának megfelelően a komplexum mindenben megfelel a BREEAM fenntarthatósági szabvány Good minősítésnek, így több környezettudatos és energiahatékony megoldást is alkalmaz - emelik ki a közleményben. A tetőfelületen nagyméretű napelem rendszert, mozgásérzékelős LED világítást, hőszivattyús fűtés-hűtést és intelligens épületfelügyeleti rendszereket telepítenek, emellett a központ már az átadás időpontjában is alkalmas lesz alternatív, elektromos hajtásláncú járművek fogadására és töltésére.

A beruházással teljessé válik a csoport M0-ás körgyűrű melletti raktárhálózata (Páty, BILK, Ecser lokációkban), amely így lehetővé teszi az országos és a budapesti disztribúciós, illetve raktározási rendszerek optimalizálását, ezáltal növeli az ügyfelek versenyképességét.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!