3p

A független képviselő reagált arra, hogy mégis vitát rendeznek a köztévében.

Korábbi cikkünkben is beszámoltunk arról, hogy bejött Magyar Péter fenyegetése, miszerint tüntetést tart a közmédia épületénél, ha nem teszik lehetővé azt, hogy a listavezetők itt vitázzanak.

Hadházy Ákos a közmédia általa ocsmánynak nevezett első közleménye utáni pálfordulást több pontban kommentálta legújabb Facebook-posztjában:

  1. A legfontosabb üzenete ennek a pálfordulásnak az, hogy MENNYIRE FÉL a hatalom attól, hogy TÖMEGEK követelik a tisztességes JÁTÉKSZABÁLYOKAT. A Fidesz zsebnáci tagozatának elnökével ki is mondatták, hogy itt kérem egy „új Majdan készül” és ez mennyire szörnyű. A kijevi Majdan téren ugyanis hónapokig tartott az a tiltakozássorozat, amely végül elérte Putyin ukrajnai bábjának távozását.
  2. Ez a kis győzelem megmutatta tehát, hogy – már a komoly, valódi ellenállás LEHETŐSÉGÉVEL IS – igenis lehet eredményesen nyomást gyakorolni a hatalomra. Fontos ezt hangosan kimondani akkor, amikor az egyik ellenzéki képviselő még tegnap is azt nyilatkozta: úgyis képtelenség elérni, hogy beengedjék őket az állami tévébe. Ha egy ellenzéki politikus szerint nem lehet nyomást gyakorolni a hatalomra, akkor el kellene gondolkodnia, van-e értelme a munkájának.
  3. Természetesen az állami propagandatévé számos csapdát készített elő, és bármikor előállhat újabbakkal: például 11 pártot (köztük például a pornómilliárdos kamupártját is) egyetlen műsorba hívja meg, akkor az egésznek semmi értelme nem lesz. Ha a jelöltek csak pár percet beszélhetnek, abból érdemi vita nem lesz. Érdekes az is, hogy a hírek szerint nem a listavezetőket, hanem a PÁRTELNÖKÖKET várják – Magyar Péter ugye alelnöke a saját pártjának. Kérdés, mennyire ragaszkodnak majd az elnökök személyéhez, ahogy az is, ha elnököket várnak, akkor vajon Orbán elmegy-e a vitára (Fehéroroszországban előfordult olyan, hogy maga Lukasenka nem vett részt a „vitán”, csak a teljesen esélytelen bábok). Arról pedig ne is beszéljünk, hogy egy propagandista moderátor mennyit tehet azért, hogy ne legyen szó valódi, elfogulatlan és tisztességes vitáról, még akkor sem, ha az MTVA a tüntetéstől való félelmében kivételesen kegyeskedik beengedni ellenzéki politikusokat is.

Hadházy Ákos szerint a fenti pontok miatt egyértelmű, hogy a valódi választások egyik alapvető feltétele az MTVA vezérigazgatójának távozása és konszenzusos vezető kinevezése. A képviselő teljes posztját itt olvashatja el:

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!