2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Budapest teljes területén, a lehető legrövidebb időn belül. Bármi is legyen az eredménye a szavazatok pénteki újraszámlálásának.

Ezt jelentette ki a regnáló fővárosvezető sajtótájékoztatóján. Amelyen Karácsony Gergely megismételte azokat a kifogásokat a szavazatok péntekre elrendelt újraszámlálásával kapcsolatban, amelyeket másfél órával a sajtótájékoztató előtt a Facebook-oldalára már kitett.

Karácsony szerint egyre kevesebb a remény arra, hogy megnyugtató lesz a budapestieknek a végeredmény, a Fidesz a megtévesztésre alapozott Szentkirályi Alexandra visszalépésével. Ez nemcsak erkölcsi vagy politikai kérdés, hanem kihívás a választási szerveknek, nem volt egységes a választási igazgatás, ez sok bizalomvesztéssel jár - mondta.

A regnáló főpolgármester úgy véli, azok a bizonyítékok, amelyeket Vitézy Dávidék benyújtottak, nem indokolják az újraszámlálást, ezek valójában fideszes delegáltak egyennyilatkozatai. 

Egyúttal Karácsony kilátásba helyezte, amennyiben nem dönt arról a Nemzeti Választási Iroda (NVI) , hogy ismételjék meg a választást egész Budapesten, akkor minden jogorvoslati lehetőséggel élnek, az ügyet a Kúria elé viszik, végső esetben pedig megkeresik az Alkotmánybíróságot.

Aki egyetért a szavazás megismétlésével, azt Karácsony arra buzdítja, hogy péntek este 6 órára menjen az NVI budapesti V. kerületi Alkotmány utcai székháza elé.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!