2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Találkozott a miniszter a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőivel.

Nagy Márton közölte a kormány döntését: két hetet adott a kabinet a MÁSZ tagjainak, hogy önkéntesen a régiós átlag szintjére csökkentsék az üzemanyagárakat - tájékoztatott a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Elmondta az elvárásokat Nagy Márton
Elmondta az elvárásokat Nagy Márton
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A közlemény szerint Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter csütörtökön hivatalában fogadta a Magyar Ásványolaj Szövetséget (MÁSZ). Nagy Márton az egyeztetésen ismertette a kabinet döntését: a kormány felszólítja az üzemanyagkereskedőket, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a KSH által objektív módszertannal meghatározott, minden pénteken megjelenő régiós átlaghoz. Erre az üzemanyagkereskedőknek két hét áll rendelkezésükre - áll a közleményben.

A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta, hogy a kormány az üzemanyagok árát illetően az elmúlt időszakban pozitív elmozdulást azonosított, amelynek következtében a benzin és a gázolaj ára is közeledett a régiós átlagárhoz. A régiós átlagár eléréséhez azonban a gázolaj, de különösen a 95-ös benzin esetében további árcsökkentési lépésekre van szükség, kizárólag így kerülhető el a kormányzati beavatkozás - írták. A közlés szerint a MÁSZ képviselői tudomásul vették a kormány szándékait.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!