2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kormányfő Facebook-bejegyzése alá kommentet fűzött Magyar Péter is.

Az első negyedév végén, közvetlenül húsvét előtt is ülésezik a kormány – derül ki Orbán Viktor miniszterelnök Facebookra feltöltött posztjából. A kormányfő a Karmelitában készült képet csupán egy nem túl kreatív „kormányülés” szóval illusztrálta, míg a poszt szövege ennyi: „Munkában a kormány.”

A kép alá a kormányfő legújabb „közellensége”, Magyar Péter is kommentet fűzött:

„Köszönöm, Magyarország! Folytatjuk, április 6-án 15.00 órakor találkozzunk a nemzet főterén és tartsuk meg az utóbbi 14 év legnagyobb demonstrációját és üzenjük meg az uraknak, hogy elég volt, eddig és ne tovább!

Vigyük el az ország legtávolabbi településére is a reményt, hogy lehet változás, hogy együtt képesek vagyunk egy új hazát, egy független, szuverén, boldog, modern, európai Magyarországot építeni.

Segítsetek, mert csak együtt sikerülhet! De együtt sikerülni fog.

A haza minden előtt.”

Magyar Péter a keddi napon hozta nyilvánosságra azt az ügyészségnek is átadott hangfelvételt, melyen volt feleségével, Varga Judit akkori igazságügyi miniszterrel beszélget. A felvétel tanúsága szerint Varga azt mondja, a Völner–Schadl-ügy néven elhíresült korrupciós botrány idején Rogán Antal propagandaminiszter vagy az ő emberei kihúzatták a nevüket a büntetőügy irataiból.

A hangfelvétel tartalmát egyetlen kormányzati szereplő sem próbálta még tagadni sem, nemhogy cáfolni.

Viszont a korábban belevaló, erős asszonyként feltüntetett Varga Judit az utóbbi napokban olyan posztokat tett közzé a közösségi médiában, melyekben ennek ellentmondva azt állítja, házasságuk idején Magyar Péter, akit a kormánypropaganda „futballistafeleségnek” állított be, bántalmazta őt.

A kormányülést másnap általában Kormányinfó is követi, ám Gulyás Gergely kancelláriaminisztert a közelmúltban műtötték, a korábbi közlés szerint legalább húsvétig lábadozik. Ezért vélhetően csütörtökön nem lesz ilyen sajtótájékoztató.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!