2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Csak a nyomdaköltség és a postázás 2,7 milliárdot emésztett fel a legutóbbi nemzeti konzultáció során, ahol azoknak az uniós szankcióknak az elutasítását sulykolták, amelyeket a magyar kormány is jóváhagyott.

Kiderült, hogy mennyit költött a kormány a nemzeti konzultációs ívek eljuttatása a választókhoz. A kormány oldalára feltöltött dokumentum alapján a küldemények összeállítása, a nyomdai borítékok előállítása, és a címzettek részére történő eljuttatása önmagában 2 357 942 960 Ft-ba került és erre jönnek még rá a nyomdai költségek, amelyek további 367 553 099 Ft-jába kerültek az adófizetőknek, írta meg a hvg.hu.

Valószínűsíthető egyébként, hogy ez csak a költségek kisebbik hányadát tette ki. Ugyanis az egyébként teljesen értelmetlen konzultációt nyomasztó reklámkampány kísérte. Szokás szerint plakátok, Youtube, illetve Facebook hirdetések, reklámfilmek kísérték a kampányt. Mint ismert a legutóbbi nemzeti konzultációban a kormány a „brüsszeli szankciók” elutasítását várta el. Ezek azok az Oroszország ellenes intézkedések, amelyeket Orbán Viktorék is jóváhagytak. A kormány a vágtató inflációt is ezekre próbálta ráfogni, miközben például a Magyar Nemzeti Bank is ennek ellentmondó megállapításokra jutott.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!