2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Két hétig visszatér a határellenőrzés. 

Szlovákia biztonsági okokból ideiglenes határellenőrzést vezet be május 24. és június 8. között a Magyarországgal, Ausztriával, Lengyelországgal és Csehországgal közös határszakaszain, valamint a nemzetközi repülőtereken - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu-n pénteken.

A Mária Valéria híd Esztergom. A túlpartra csak átvizsgálás után mehetünk? Fotó: mfor/Mester Nándor
A Mária Valéria híd Esztergom. A túlpartra csak átvizsgálás után mehetünk? Fotó: mfor/Mester Nándor

Az ORFK kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján azt írta, hogy az említett időszakban kizárólag a kijelölt határátkelőhelyeken lehet majd a határon átlépni. Hozzátették, a szlovák hatóságok törekszenek arra, hogy az átkelőhelyeken a várakozási idő minimális legyen. A magyar rendőrség azt javasolja, hogy az utazók az érintett átkelők előtt készítsék elő személyazonosító okmányaikat.

A magyar-szlovák határszakaszon 2023. május 24. és június 8. között kizárólag az alább felsorolt határátkelők vehetők igénybe.

Közúti határátkelők: Rajka - Dunacsún/Cunovo (autópálya), Rajka - Oroszvár/Rusovce, Vámosszabadi - Medve/Medvedov, Komárom - Révkomárom/Komárno (Monostori-híd), Komárom - Révkomárom/Komárno, Esztergom - Párkány/Stúrovo, Letkés - Ipolyszalka/Salka, Parassapuszta - Ipolyság/Sahy, Balassagyarmat - Tótgyarmat/Slovenské Darmoty, Ráros - Ráróspuszta/Ráros, Ipolytarnóc - Kalonda/Kalonda, Cered - Tajti/Tachty, Somoskőújfalu - Sátorosbánya/Siatorská Bukovinka, Bánréve - Sajólénártfalva/Král, Aggtelek - Domica/Domica, Tornanádaska - Bódvavendégi/Hostovce, Tornyosnémeti - Migléc/Milhost (I/17 út), Tornyosnémeti - Migléc/Milhost (R4 út), Abaújvár - Kenyhec/Kechnec, Hollóháza - Eszkáros/Skáros, Sátoraljaújhely - Újhely/Slovenské Nové Mesto (főút, I/79), Sátoraljaújhely - Újhely/Slovenské Nové Mesto (közút), Pácin - Nagykövesd/Velky Kamenec.

Vasúti határátkelők: Rajka - Oroszvár/ Rusovce, Komárom - Révkomárom/Komárno, Szob - Párkány/Stúrovo, Somoskőújfalu - Fülek/Filakovo, Bánréve - Sajólénártfalva/Lenartovce, Hidasnémeti - Hernádcsány/Cana.

Folyami határátkelők: Komárom - Révkomárom/Komárno, Esztergom - Párkány/Stúrovo.

A közleményben azt tanácsolják, hogy akik az adott időszakban szlovákiai utazást terveznek, indulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitva tartásáról.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!