2p

Másfél éves per végén árulták el, mennyiért utazott a kormányfő családja Rómába a honvédség által üzemeltetett gépen.

A K-Monitor civil szervezet bonyoldódott hosszú, fellebezésekkel tarkított perbe Orbán Viktor 2021 augusztusi római útjával kapcsolatban, amelyre a hivatalos ügyben utazó kormányfőt felesége, fia és egyik lánya is elkísérte.

Orbán és családtagjai horvátországi üdülésüket megszakítva utaztak az olasz fővárosba, és miután a sajtó kiderítette, hogy mi történt, a kormány azt közölte, hogy családtagjai utazási költségeit a miniszterelnök saját zsebből befizette az államkasszába. A pontos összegről azonban semmilyen szerv nem volt hajlandó nyilatkozni, a K-Monitor így közérdekű adatigénylést nyújtott be, de miután erre sem érkeztek meg a kért adatok, per indult.

A Külügyminisztérium most, hogy a civil szervezetnek kedvező ítélet született másodfokon, végre elárulta, hogy Orbán Viktor

631 610 forintot fizetett ki családtagjai utazásával kapcsolatban.

Azonban így is számos kérdés maradt nyitott az utazás lebonyolításával és költségeivel kapcsolatban, ezekről talán a jövőben még sikerül a K-Monitornak még több információt szerezni. Az olvasókra bíznánk annak megválaszolását, hogy ez az összeg sok vagy kevés-e egy magánrepülős utazás több személyre jutó költségeinek fedezésére, illetve hogy a közismerten semmilyen megtakarítással nem rendelkező miniszterelnök megengedheti-e magának ilyen utazások finanszírozását.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!