1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kell a pénz az erőszakos pszichiátriai betegek elkülönítésére.

Korábban megírtuk, hogy hamarosan megnyílhat a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben a hárommilliárdos beruházással kialakított Biztonsági Pszichiátriai Intézet, amely a 2007-ben bezárt "Lipótmező", azaz az az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) egyes, azóta más intézmény által nem ellátott feladatait venné át.

A Biztonsági Pszichiátria – a sürgősségi pszichiátriai ellátás sarokköveként - az ön- és közveszélyes pszichiátriai betegek speciális igényeinek megfelelő ellátását biztosítja majd, brit mintát és módszertant alapul véve.

Így néz ki a Biztonsági Pszichiátriai Intézet. Fotó: közti.hu
Így néz ki a Biztonsági Pszichiátriai Intézet. Fotó: közti.hu

A friss Magyar Közlönyből most az is kiderült, mennyit szán az intézet működtetésére a kormány. Az egészségügyi szolgáltatások Egészségbiztosítási Alapból történő finanszírozásának részletes szabályairól szóló rendelet módosításában a kormány havi 45,451 millió forint fix díjat számol a biztonsági pszichiátriai programra, egy másik határozat szerint pedig Varga Mihály minisztériumának kell a programra az idei költségvetésből 136,4 millió forintot, a jövő évi büdzséből pedig 545,5 millió forintot átcsoportosítania.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!