2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Antall József emléke előtt tisztelegne a főpolgármester.

Karácsony Gergely főpolgármester kezdeményezi, hogy Antall Józsefnek, a rendszerváltás utáni szabad Magyarország első miniszterelnökének a nevét viselje a Liszt Ferenc repülőtérre vezető út.

A főpolgármester kedden a Facebook-oldalán emlékeztetett: Antall József 30 éve, 1993. december 12-én  hunyt el.

Azt írta: ahogyan Antall József az eskütétele utáni beszédében megjósolta, minden akaraterejére és hitére szükség volt, hogy az országot átvezesse a diktatúrából a demokráciába, a tervgazdaságból a piacgazdaságba, a népköztársaságból a köztársaságba, a keleti blokkból az euroatlanti szövetségi rendszer felé.

Karácsony Gergely hangsúlyozta: alighanem sok vitájuk lett volna politikusként, "de a történelem ítélete egyértelmű", Antall József "felelősségvállalása, tisztessége, demokratikus elkötelezettsége és erkölcsi tartása példa ma, és az lesz a jövőben is", ezt pedig "a nemzet nem hagyhatja figyelmen kívül".

Budapesten neveztek el közterületet a köztársaság első elnökéről, "úgy helyes, hogy az első kormányfőről is legyen". Ezért kezdeményezi, hogy a főváros egyik legfontosabb útja, a Liszt Ferenc repülőtérre vezető út Antall József nevét viselje a jövőben - írta a főpolgármester a közösségi oldalán.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!