2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Kijev továbbra is ellenzi orosz és fehérorosz atléták jelenlétét, még semleges színekben is.

A jelenlegi állás szerint mintegy 100 ukrán sportoló vesz részt a nyári olimpiai játékokon – közölte az Ukrinform állami hírügynökség Matvej Bidnyi sport és ifjúságügyi miniszter hét elején tett bejelentését idézve. Azt egyelőre nem tudni, hogy a paralimpián is ott lesznek-e az ukránok és ha igen, akkor mennyi sportolóval.

Semleges zászló alatt versenyezhetnek az oroszok és a fehéroroszok, ha lesz végleges engedélyük
Semleges zászló alatt versenyezhetnek az oroszok és a fehéroroszok, ha lesz végleges engedélyük
Fotó: Depositphotos

A miniszter megismételte, hogy Ukrajna továbbra is határozottan ellenzi az orosz és fehérorosz sportolók részvételét. Még úgy is, hogy a korábbi gyakorlatnak megfelelően olimpiai vagy más, semleges zászló alatt szerepelnének, nem viselhetnek semmilyen nemzeti jelképet és győzelmük esetén nem játszanák le a nemzeti himnuszukat csak valamilyen semleges dallamot.

„Végső döntés még mindig nincs, csak az egyes sportágak nemzetközi szövetségei adtak indulási engedélyeket az orosz és fehérorosz sportolóknak, de hátra van még a Nemzetközi Olimpiai Bizottság engedélyezési folyamata” - fűzte hozzá.

A miniszter úgy tudja, hogy sem az orosz vagy fehérorosz sportolók, sem a sportvezetők nem kapnak akkreditációt a nyitó és a záró ünnepségre.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy provokációkra lehet számítani, főleg az orosz sportolók részéről.

„A kvalifikációs versenyeken már volt ilyenre példa, de az ukrán sportolók tudják, hogyan kell reagálni az ilyenekre.” - közölte.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!