3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Amerika visszafogottan reagált, de mindenképpen növeli a kockázatot, ha Belaruszban nukleáris fegyverek lesznek. Háborús hírösszefoglaló.

  • Megérkeztek az első reakciók Oroszország arra a bejelentésére, hogy taktikai atomfegyvereket telepít Belarusz területére. Az Egyesült Államokból visszafogott értékelések érkeztek: amerikai tisztviselők arról beszéltek, hogy „semmi jele annak, hogy Moszkva nukleáris fegyverek bevetését tervezné”, illetve „nincs ok saját nukleáris stratégiánk felülvizsgálatára”, de természetesen figyelemmel kísérik a helyzet további alakulását.
    Szakértők szerint azonban a lépés fontos fejlemény, ugyanis Oroszország eddig – az Egyesült Államokkal ellentétben – tartózkodott attól, hogy más országok területére telepítsen nukleáris fegyvereket, és ezt büszkén hirdette is. A mostani bejelentés főleg elrettentési célokat szolgálhat, azonban minden ilyen döntés emeli az emberi hibák és a félreértések, hibás számítások lehetőségét, amelyek nukleáris fegyverek esetében rettenetes kockázatokkal járnak.
    Az oroszok egyébként egyelőre nem pontosították, milyen típusú fegyvereket telepítenének a három NATO-tagállammal is határos Belarusz területére.

  • Az ukrán védelmi miniszter helyettese a közösségi médiában szólította fel az ukránokat arra, hogy ne beszéljenek nyilvánosan az előkészületben lévő ukrán offenzíváról. Hanna Maliar arra kérte honfitársait, élő műsorokban ne kérdezzék a szakértőket arról, hogy áll az ellentámadás, ne írjanak erről posztokat és blogbejegyzéseket. „Egy stratégiai tervünk van: felszabadítani az összes területünket. A részletek pedig – azok egész egyszerűen katonai titkok”, fogalmazott.
  • Kijevi jelentések szerint 15 százalékkal csökkentette a Gazprom az Ukrajnán keresztül az EU-ba irányuló gázexportját. Március 24-én 42,5 millió köbméter gáz haladt át az országon keresztülfutó vezetékeken, míg egy nappal később a mennyiség 36,2 millió köbméterre csökkent.
  • Jevgenyij Prigozsin a Wagner-csoport zsoldoshaderő vezetője szerint több mint 5 ezer korábban elítélt bűnöző büntetésének további részének letöltését engedték el, miután ezek leszolgálták a Wagnerrel kötött szerződésüket az ukrán fronton.
  • A brit védelmi minisztérium helyzetjelentése szerint március eleje óta Oroszország feltehetően legalább 71 iráni Sahed drónt indított útnak ukrán célpontok ellen.
  • Bahmutban úgy tűnik, stabilizálni tudták a frontot a várost és környékét védő ukrán erők, a fronton tartózkodó tudósítok arról számoltak be, hogy az orosz támadások nem tudtak újabb előrehaladást elérni, az ukránok pedig ellentámadásokkal egyes szakaszokon vissza is tudták szorítani a várost körülzárással fenyegető orosz reguláris és Wagner-csoport erőket.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!