2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A befektetők jeleket keresnek, amelyek arra utalhatnak, hogy a közel-keleti konfliktus eszkalálódhat. Ez alaposan felrázhatja a kereskedés ritmusát, még a mostaninál is jobban.

Minden jel szerint a gázai hadművelet csak rosszabbra fordulhat rövidtávon, amit a befektetői közeg is érez –

Utca embere

Attól félek, hogy kitágul a harcmező - utcai aggodalmak az egymást követő háborúkról

A Hamász megtámadta Izraelt, az orosz-ukrán háborúnak sem látni a végét, Hegyi-Karabah elesett. Mit gondolnak a háborúkról az emberek? Kiderül a videóból.

" target="_blank">írja a Reuters.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök szombaton közölte, hogy az izraeli erők megkezdték a gázai háború második szakaszát, mivel a Hamász fegyveresei elleni szárazföldi hadműveleteket folytatják, a konfliktusnak eddig is sokezer áldozata van.

A befektetők az elmúlt napokban egyre jobban aggódtak a konfliktus kiszélesedése miatt, miután az Egyesült Államok több katonai eszközt küldött a Közel-Keletre, miközben Izrael gázai célpontokat és a Hamász támogatóit támadta Libanonban és Szíriában.

"Az izraeli helyzet ... sok aggodalmat okoz" - mondta Randy Frederick, a Charles Schwab kereskedési és származtatott ügyvezető igazgatója a Reutersnek.

Pénteken a Brent határidős jegyzése 2,9 százalékos emelkedéssel 90,48 dolláron állapodott meg hordónként, mivel a konfliktus miatt megerősödtek az aggodalmak, hogy a nyersolajellátás megszakadhat. A spot arany , mint menekülő befektetés, május közepe óta először ugrott 2000 dollár fölé.

A Capital Economics elemzői pénteki jegyzetükben azt írták, hogy az olajpiac reakciója a konfliktusra eddig "visszafogott" volt.

"Ennek ellenére bármilyen jel arra, hogy a régió más országai is jobban belekeverednek a konfliktusba, az olajárak meredek emelkedését eredményezné" - írták.

Ha a konfliktus eszkalálódása miatt az USA növeli a háborúval kapcsolatos kiadásait, ami növeli a hiányt, a kincstárjegyek hozamai emelkedhetnek.

Ha romlik a helyzet, elszállhatnak az olajárak is (Fotó: Depositphotos)
Ha romlik a helyzet, elszállhatnak az olajárak is (Fotó: Depositphotos)

A Federal Reserve, az Egyesült Államok jegybankja a napokban hoz kamatdöntést. Ekkor a sok változó figyelembevételével meg kell állítsák a dollármozgást, nyugalmat kell adniuk a piacnak, egyben az olajpiacnak is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!