1p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A török Legfelsőbb Választási Tanács (YSK) csütörtökön kihirdette a török elnökválasztás május 28-i második fordulójának végleges eredményeit. A második fordulót, és így magát az elnökválasztást Recep Tayyip Erdogan hivatalban lévő török államfő nyerte.

Az YSK elnöke, Ahmet Yener csütörtöki ankarai sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Erdogan 27 834 589 szavazattal a voksok 52,18 százalékát szerezte meg. Az ellenzéki jelöltet, Kemal Kilicdaroglut 25 504 724-en választották, 47,82 százalékot biztosítva számára - tette hozzá.

Yener egyúttal közölte, hogy a második forduló részvételi aránya 85,72 százalékos volt.

Az elnökválasztás második fordulója azért vált szükségessé, mert a május 14-i első fordulóban - amellyel párhuzamosan parlamenti választást is tartottak - egyik indulónak sem sikerült abszolút többséget szereznie.

Erdogan 2014-től Törökország államfője, mostani győzelmével harmadik ciklusát kezdheti. Korábban - 2003 és 2014 között - az ország miniszterelnöke volt. Kilicdaroglu 2010 óta a legnagyobb ellenzéki tömörülés, a kemalista Köztársasági Néppárt (CHP) elnöke.

A köztársasági elnök felhatalmazása öt évre szól.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!